News Flash:

De 1 noiembrie, TVA-ul scade la 5% in turism. Cota se aplica atat la cazare, cat si in restaurante, dar si pentru alte facilitati

8 Octombrie 2018
295 Vizualizari | 0 Comentarii

Turismul va beneficia de cea mai redusa cota de TVA dintre toate sectoarele economiei, respectiv 5% atat pentru cazare, cat si pentru serviciile de restaurant, ca si pentru inchirierea terenurilor amenajate pentru camping, facilitate care va fi aplicata de la 1 noiembrie.

Decizia a fost semnata ieri de Guvern. In prezent, TVA la cazare este de 9%. Potrivit actului normativ aprobat de Guvern, incepand cu data de 1 noiembrie 2018, va fi extinsa aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru urmatoarele operatiuni: cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping; serviciile de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice, altele decat berea; dreptul de utilizare a facilitatilor sportive, in scopul practicarii sportului si educatiei fizice, altele decat cele scutite deja; serviciile constand in permiterea accesului in parcuri de distractii si in parcuri recreative.

De TVA 5% mai beneficiaza livrarea de locuinte, cartile si accesul la muzee

In prezent, TVA pentru cazare, restaurant si catering este de 9%, iar pentru seviciile destinate accesului in parcuri de distractii si recreative si dreptul de utilizare a facilitatilor sportive este de 19%. Cota redusa de TVA de 5% este aplicata in prezent pentru livrarea de locuinte si pentru carti, manual scolare, ziare, reviste, accesul la muzee, monumente etc., iar cota de TVA de 9% este aplicata pentru paine si produse de panificatie, apa pentru irigatii si apa potabila si ingrasaminte si servicii in agricultura

Ministerul Turismului va definitiva Legea Turismului, actul normativ prin care vor fi stabilite liniile directoare de functionare a serviciilor in domeniul turismului, o lege care va avea ca principal scop promovarea Romaniei ca destinatie turistica si cresterea numarului de turisti autohtoni si straini. Un prim pas, in acest sens a fost facut prin memorandumul de descentralizare in sectorul de turism, care a fost deja adoptat de guvern , astfel autoritatile locale urmeaza sa preia o parte dintre atributiile ministerului.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

turismul redusa cota tva sectoarele economiei cazare serviciile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0941 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021878 (s)