News Flash:

De ce Romania nu are restaurante cu stele Michelin. „Nu aveti o bucatarie evoluata”

20 Mai 2019
155 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7340 RON (+0.0020)
USD: 4.2129 RON (+0.0179)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Romania are toate ingredientele necesare pentru preparate demne de restaurante, cu una, doua sau chiar 3 stele Michelin. Au demonstrat-o joi doi bucatari francezi de renume, la Salonul de Gastronomie din Capitala, folosind doar produse locale.

De ce nu gasim astfel de preparate si in restaurantele de la noi? In primul rand, pentru ca bucatele romanesti se gatesc lent si sunt rareori modernizate. Ne lipseste si recunoasterea internationala, deoarece prea putini romani participa la concursuri de gastronomie.

In doar 20 de minute, chef Christophe Geoffrey, a realizat un preparat care, spune el, este demn de trei stele Michelin. Pe romaneste, a facut un fel pui cu ciuperci. Dar care intr-un restaurant recunoscut international ar costa 170 de euro. De ce? Pentru ca toate ingredientele - puiul, hribii, leurda, laptele si untul - sunt de cea mai buna calitate si foarte proaspete pentru ca au fost luate de la producatori din zona.

Mergand pe acest principiu, si Chef Alain Alexanian, care a adus o stea Michelin restaurantului la care lucreaza, a facut un preparat traditional Lionez. Un fel de galuste romanesti, dar din pui, faina, oua si unt, fierte timp de douazeci de minute in lapte.

Asa arata un preparat demn de o stea Michelin. Nu este usor de obtinut o stea Michelin si, cu siguranta, este foarte greu de pastrat asta pentru ca inspectorii care acorda aceste stele sunt atenti atat la tehnica prepararii, la calitatea mancarii, dar si la povestea din farfurie.

De ce la noi nu exista nici macar un restaurant cu stele Michelin?

“Voi nu aveti o bucatarie evoluata. E o bucatarie rustica, specifica unei regiuni si trebuie sa evoluati. Astazi, stelele si marea bucatarie se bazeaza pe bucataria traditionala, dar a evoluat-o. Si al doilea motiv, e ca nu sunteti organizati si nu participati la concursuri mari de bucatarie. Nu exista recunoasterea bucatariei de aici”, spune Cristophe Geoffroy, chef. 

„Astazi, daca bucatariile sunt de standardul Stelelor Michelin, vor ajunge la ele, dar trebuie sa participe si sa castige concursuri si avem concursuri de prestigiu si trebuie si, impreuna cu Guvernul Romaniei, sa faca un mare concurs unde sa selectati cei mai buni bucatari romani”, spune Alain, chef.

Mai avem mult de lucrat si la capitolul ingrediente. Asta pentru ca, tendintele se indreapta spre bucataria simpla - in care se vor folosi mai mult decat oricand fructe si legume.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ingredientele necesare restaurante stele michelin bucatari francezi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020400 (s)