News Flash:

Defileul Crisului Negru la Borz - FOTO

19 Mai 2017
537 Vizualizari | 0 Comentarii
Defileul Crisului Negru la Borz este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip mixt), situata in vestul Transilvaniei, pe teritoriul judetului Bihor.
Aria naturala se afla in extremitatea central-sudica a judetului Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Soimi (satul Borz), in apropierea drumului judetean 709A care leaga localitatea Petid de Uileacu de Beius.

Vezi si Defileul Suncuius - Vadu Crisului - raul Crisul Repede - FOTO 
Rezervatia naturala cu o suprafata de 12 hectare a fost declarata arie protejata prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national - Sectiunea a III-a - zone protejate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Nr.152 din 12 aprilie 2000) si se suprapune sitului de importanta comunitara - Defileul Crisului Negru.
Defileul Crisului Negru la Borz reprezinta o arie naturala cu pajisti, pasuni, paduri de foioase, cu versanti abrupti sapati in calcare de apele raului Crisul Negru, grohotisuri si ravene; ce adaposteste o gama floristica diversa si protejeaza mai multe specii faunistice (mamifere, pasari, reptile si pesti).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Defileul_Crisului_Negru_la_Borz.JPG
borz arie protejata interes national rezervatie naturala bihor central
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0996 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019214 (s)