News Flash:

Discul de la Phaistos

6 Decembrie 2011
1748 Vizualizari | 0 Comentarii
Discul de la Phaistos

Arheologii care au analizat vestigiile şi ruinele vechi de milenii, au avut surpriza să găsească, nu de puţine ori, aşa-zise obiecte „din afara istoriei”. Cu alte cuvinte, obiecte produse de strămoşii noştri, cu o precizie deosebită, inexplicabilă pentru nivelul lor de civilizaţie. Printre acestea se numără un vestigiu misterios, numit „discul de la Phaistos”.

A fost descoperit în palatul din Phaistos de pe Insula Creta, în 1908, de către arheologul italian Luigi Pernier. Se afla într-o anexă a palatului, sub 50 cm de moloz. Cea mai mare parte dintre specialişti consideră că acest document este autentic, nu însă şi unic, deoarece simbolurile (glifele) nu au fost desenate, ci imprimate cu ajutorul tampoanelor – un mijloc prin care se realizau imprimări pe serii de discuri. Dar în acest caz este vorba despre simboluri decorative, şi nu despre o scriere.

Majoritatea specialiştilor au considerat discul un calendar, alţii – o partitură muzicală, un obiect astronomic sau astrologie. Unii specialişti plasează vechimea discului în secolul al XlV-lea, alţii – în secolul al XVII-lea î.Hr. Discul poartă 241 de semne, dintre care 45 sunt diferite. Semnificaţia semnelor a fost în mare parte tradusă (copil, prizonier, cască, săgeată, arc, scut, sigiliu, corn, piele, peşte, copac, val etc.). Textul nu pare să conţină numere, încercările de a descifra întregul text nu au ajuns totuşi la un consens.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

arheologii phaistos insula creta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1236 viz    0 com
993 viz    0 com
2560 viz    0 com
1000 viz    0 com
859 viz    0 com
998 viz    0 com
931 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1075 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018295 (s)