News Flash:

Doua milioane de la UE pentru promovarea Cheilor Turzii si ale Turenilor

12 Noiembrie 2011
943 Vizualizari | 0 Comentarii
Cheile Turzii

Două milioane de lei, din care 1,7 milioane bani gratuiţi de la Uniunea Europeană (UE), reprezintă bugetul cu care cele două obiective turistice din Cluj, Cheile Turzii (foto) şi ale Turenilor, vor fi promovate turistic.

Proiectul care a câştigat finanţarea, "Managementul conservativ şi participativ în siturile Natura 2000 Cheile Turzii şi Cheile Turenilor", a fost depus spre finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, în luna martie, iar finanţarea a fost câştigată recent, a anunţat ieri Consiliul Judeţean (CJ) Cluj. Proiectul va fi implementat după ce va fi semnat contractul de finanţare între Autoritatea de Management şi CJ. Proiectul are o valoare totală de 2 milioane de lei, sumă din care 1,7 milioane sunt asigurate gratuit de UE. "Prin acest proiect urmărim, pe de o parte, punerea în valoare a acestor două situri naturale reprezentative pentru întreaga Românie, dar şi conservarea biodiversităţii regăsite aici", a spus preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Proiectul urmăreşte eficientizarea măsurilor de conservare a mediului natural din cele două arii naturale protejate, aflate în custodia CJ Cluj, şi prevede elaborarea a două Planuri integrate de management. Programul are în vedere şi creşterea gradului de conştientizare a publicului larg cu privire la importanţa conservării biodiversităţii ariilor naturale.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022324 (s)