News Flash:

"Drumul sarmalelor" a inceput ieri

2 Decembrie 2011
885 Vizualizari | 0 Comentarii

Peste 30 de pensiuni din judeţul Buzău au fost reprezentate de Ziua Naţională, în staţiunea Sărata Monteoru, la un festival gastronomic cu preparate locale şi la o expoziţie realizată de meşteri populari.



Participanţii au servit "Tocana Naţională", preparat lansat anul trecut după o reţetă multiseculară, iar ANTREC Buzău a lansat produsul turistic "Drumul sarmalelor".

Pensiunile au pregătit reţete inedite de sarmale, folosind ingrediente locale. La eveniment au participat şi o echipă de bucătari profesionişti care au gătit sarmale după reţete consacrate, dar şi mai mulţi elevi din zonă care au dorit să se iniţieze în tainele bucătăriei româneşti tradiţionale.


"Şi în acest an am dorit să marcăm Ziua Naţională prin lansarea unui nou produs turistic, dar şi să sărbătorim româneşte o sărbătoare dragă nouă", a declarat preşedintele filialei Buzău a ANTREC, Cristina Partal, citată de Agerpres.

De la eveniment nu au lipsit vinul de Pietroasele, ţuica "mortală" de Chiojdu, dar şi cârnaţii de Pleşcoi.

Tinerii participanţi la proiectul "Şcoala de vară a tinerilor meşteşugari" din acest an şi-au expus lucrările realizate şi au făcut demonstraţii la ghergheful vertical, încondeierea ouălor sau confecţionarea opincilor.


festival gastronomic ghergheful vertical
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1058 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013738 (s)

loading...