News Flash:

Elena Udrea si Gheorghe Scripcaru au inaugurat cea mai mare partie de schi

28 Decembrie 2011
1403 Vizualizari | 0 Comentarii
Domeniul schiabil, aflat in Poiana Brasov si care a fost reabilitat si modernizat cu 25 de milioane de euro, a fost inaugurat astazi.

Drumul Rosu”, cea mai mare partie din Poiana Brasov, are o lungime de 5,33 kilometri. Aici, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si primarul Brasovului, Gheorghe Scripcaru au deschis o sticla de sampanie pentru a sarbatorii ianugurarea domeniului schiabil.

Dupa inaugurare, ministrul si oficialitati locale au urcat intr-un telescaun, iar Elena Udrea, care a implinit astazi 38 de ani, l-a felicitat pe primarul Gheorghe Scripcaru pentru ca a finalizat proiectul in opt luni, si nu in 24 de luni, asa cum prevedea initial proiectul.

”Este impresionant ce am vazut din timpul desfasurarii lucrarilor. Importanta este notorietatea, chiar daca nu intotdeauna pozitiva, pentru ca in acest fel romanii au aflat ca la Brasov s-a construit cel mai mare domeniu schiabil din Romania. Cand am ajuns in Ministerul Turismului nici despre turism, nici despre Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) nu vorbea nimeni in mod serios pentru ca turismul era vazut asa ca o excentricitate de care oamenii se ocupa cand nu mai au ceva serios de facut", a declarat Udrea inaintea inaugurarii proiectului.

17% crestere in turism in 2011 fata de anul trecut

Ministrul Turismului a afirmat ca in 2011 fata de 2010 cresterea in turism este de de 17 la suta si ca de trei ani se vorbeste despre turismul romanesc. ”Daca vom continua ceea ce am inceput prin promovare, investitii, parteneriate publice-private, implicarea din partea Guvernului vom avea numai de castigat in ceea ce priveste incasarile la bugetele locale”, a mai spus aceasta.

Proiectul ”Dezvoltarea si reabilitarea domeniului schiabil Poiana Brasov” are o valoare de peste 28,4 milioane de euro si este finantat de Guvernul Romaniei - prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in cadrul programului ”Schi in Romania”, in parteneriat cu Primaria Brasov.

Partiile au o lungime totala de 24 de kilometri si se intind pe o suprafata de 85 de hectare. În urma lucrarilor, suprafata schiabila a statiunii Poiana Brasov a crescut cu aproxiamtiv 35 de hectare, ajungand la 85 de hectare.

Gradul de dificultate a partiilor a fost pastrat, dar a suferit modificari prin corectii de panta prin crearea de variante ocolitoare a zonelor mai dificile si prin marirea numarului de partii de legatura intre partiile principale.

Instalatie de producere a zapezii artificiale

Partiile pe care se poate schia sunt: Partia Lupului (2,62 kilometri), Partia Sulinar (2,82 kilometri), Partia Drumul Rosu (5,33 kilometri), Partia Sub Teleferic (2,86 kilometri), Partia Kanzel (0,8 kilometri), Partia Bradul (0,5 kilometri) si Partia Stadion (0,10 kilometri).

Pe intregul domeniu au fost amplasate instalatii de producere a zapezii artificiale pentru a mari perioada de schi si pentru a creste calitatea conditiilor.  Totodata, a fost construit si un lac de acumulare, la o altitudine de 1.500 de metri, care se intinde pe o suprafata de 1,4 hectare si o instalatie de inzapezire care cuprinde statie de pompare, pompe, 19 kilometri de conducte, 24 de tunuri de zapada (14 fixe si zece mobile), 120 de lancii si patru masini de batatorit zapada.

Cele doua noi instalatii - telescaune de pe partiile Ruia si Lupului - au o capacitate totala de transport de 4.000 de persoane/ora. În total, capacitatea de transport pe cablu in Poiana Brasov va fi de 11.300 de persoane/ora.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

poiana brasov drumul rosu partia lupului partia sulinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0951 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012780 (s)