News Flash:

Elvetia, un paradis inzapezit - FOTO

16 August 2012
3124 Vizualizari | 0 Comentarii

Elvetia, alegerea celor mai exigenti iubitori de ski, dar in general de zapada. Fie ca esti incepator sau ai facut cunostinta de mult cu partiile de ski, vei avea parte de o vacanta de neuitat intr-un paradis montan. Prima vizita cu siguranta nu va fi si ultima.


Saas-Fee (Valais, Elvetia)


Toata lumea se indragosteste de Saas-Fee intr-un mod anume. In aceste parti aproape totul este mare: satul din munti (poreclit si "Perla Alpilor") este înconjurat de o arena maiestuoasa de 13 piscuri falnice de peste 3 998 de metri (inclusiv Matterhorn si Dom). Acest peisaj este unul uimitor, într-adevar. Si, desi unii se asteapta ca in mod natural sa gaseasca partii de schi extinse, terenuri abrupte si varfuri dramatice, ghetarii au limitat aceatsa dezvoltare. Insa, Saas-Fee ofera turistilor unele dintre cele mai bune conditii de zapada dîn Europa, iar zona sa de ski Felskinn-Mittelallalin este destinatia de vara pentru skiorii impatimiti.



Avand în vedere situatia putin diferita (vizitatorii trebuie sa isi lase masinile in afara orasului, bazandu-se apoi pe câteva masini electrice), o alta atractie a orasului poate sa para nelalocul sau, si anume o celebritate, Chef Irma Deutsch, de la Hotelul Fletschhom. Ce cauta o astfel de personalitate culinara sofisticata pe un deal împadurit, într-o cabana-restaurant chiar in afara orasului? Femeile bucatari-sefi nu sunt obisnuite în Elvetia, insa adeptii intemationali gastronomici ii sunt atat de loiali incat o numesc "Perla Alpilor".


Murren (Bernese 0berland,  Elvetia)


Berner Oberland nu este un secret: cea mai populara destinatie din Elvetia pe tot parcursul anului de turism, si asta datorita micilor sate de munte, precum Murren. Indreptat spre masivul Jungfrau Murren este cel mai populat sat din canton. Murren este considerat locul de nastere al curselor de ski în forma sa moderna (incepatorii sunt sfatuiti sa isi gaseasca alt loc); in 1924 a fost organizata aici prima cursa de slalom. Cursa locala Arlberg-Kandahar este acum considerata ca fiind Campionatul Mondial neoficial al tarilor alpine. Nimic nu rivalizeaza cu cei 14.5 km provocatori, cu uluitoarea vedere din Schilthom. La fel de popular si printre nonskiers este Piz Gloria, cu o panorama a varfurilor si lacurilor de 360 grade la o inaltime de doar 2 969 metri.



Restaurantul Piz Gloria a devenit faimos in anul 1969 cu ajutorul thriller-ului James Bond “Pe Seruice Her Majesty's Secret”, si incomparabilul sau cuib de vulturi. Conceput ca o mare nava extraterestra (Cine altcineva ar fi putut construi ceva acolo sus?) si ancorat de roca alpina, Piz Gloria va ofera o vedere panoramica incomparabila, iar pasta speciala a lui James Bond si desertul 007 din cinci linguri de inghetata nu va vor dezamagi papilele gustative.


St. Moritz si Glacier Express (Engadine, Elvetia)


St. Moritz nu este numai pentru cei care apreciaza “the Ritz”. In ciuda amestecului cosmopolit de persoane, sange-albastru si staruri de cinema care au ajutat la crearea acestei iubite (si, da, intime) statiuni, St. Moritz nu este atat de ultra-exclusiv precum lasa impresia. St. Moritz poate fi un loc superb, in general, sportiv, cu partii de schi superbe; iar spre bucuria tuturor, la o altitudine de 1829 de metri, ninsorile sunt adesea prezente.


Exista o multime de activitati pentru cei care nu sunt innebuniti dupa ski, si anume faimoasa Cresta Run (realizata de Britanici), prima sania pentru topogan din lume, unde femeile nu pot participa. Luati in considerare o vacanta de vara aici, sau la minunatul Pontresina, la doar 6 km est de St. Moritz (centru de alpinism).



Se zice ca Glacier Express este cel mai încet tren expres dîn lume (în medie, 40 km pe ora), insa veti avea ocazia sa treceti prin inima Alpilor Elvetieni. Purtand cu mandrete culorile steagului Elvetian, expresul trece peste 291 de poduri si prin 9l de tuneluri, si traverseaza Trecatoarea Oberalp la 2 044 metri – o excursie de 271 km si sapte ore si treizeci de minute.


Zermatt (Valais, Elvetia)


Zermatt este o statiune foarte populata. În ciuda dimensiunii, si libertatea traficului, cuvantul care reprezinta Zermatt este “afacere”: un amestec international de skiori avansati dar si mai putin avansati care asteapta cu nerabdare sa incerce partiile. Cele trei partii de schi ajung pana la 2 926 metri, iar faimoasa Kleine Matterhorn va ofera cele mai înalte piste de schi din Europa. Iubitorii de ski insa trebuie sa incerce partia din Monte Rosa, de la aproape 4 572 metri, printr-un peisaj remarcabil cu ghetari. Zermatt este cunoscut de asemenea si pentru variatia de restaurante în locatii unice, precum si o viata de noapte apres-ski  foarte sanatoasa.




Exploratorul si alpinistul Britanic Edward Whymper, a fost primul care a urcat cei 4 475 metri ai Matterhorn-ului, in anul 1865, cu plecare din Zermatt. Nu cred ca ii veti putea urma pasii, insa aveti posibilitatea sa va cazati în acelasi hotel: Hotelul Monte Rosa, considerabil mai luxos astazi, decat la deschiderea sa în anul 1839.


Festivalul de iarna al baloanelor cu aer cald (Chateau  d’Oex, Vaud, Elvetia)


Festivalul baloanelor cu aer cald nu mai este o noutate, insa baloane cu aer cald prin Alpi, în mijlocul iernii? La acest festival, aproximativ 65 de baloane din peste 15 tari urca cu gratie spre Alpi, in timp ce in statiune au loc mese organizate seri la rand. In timpul verii, puteti vedea baloanele cu aer cald in zona vaii Emmental, sau in caz contrar in Bernese Oberland.



Petermann’s Kunststuben (Kusnacht, Zurich, Elvetia)


Ceea ce este destul de bun pentru presedintele Elvetiei, este destul de bun si pentru majoritatea oamenilor. Iar acum, cand doua treimi din bucatarii sefi elvetieni triumvirati au plecat (Fredy Girardet este retras si Hans Stucki a murit), Horst Petermann domneste într-o liga proprie, continuand sa inspire bucatari care fac un loc semnificativ bucatriei elvetiene pe harta gastronomica. Intr-o sala de mese din secolul l9, asezata la malul unui lac, la marginea Zurich-ului, Petermann isi uimeste clientela internationala cu un meniu care este aproape total inventiv, fiecare îmbucatura fiind o revelatie. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

saas-fee murren zermatt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0778 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020936 (s)