News Flash:

Emirates ia in calcul un nou tip de finantare pentru noile avioane

25 Iunie 2012
2715 Vizualizari | 0 Comentarii

Compania Emirates este in tratative avansate cu o companie de finantare  care va emite certificate tip obligatiuni pentru a finanta livrarea de noi aeronave.

Doric Nimrod Air Finance Alpha (DNA2) are in vedere emiterea unor  Enhanced Equipment Trust Certificates (EETC) pentru a finanta luarea in leasing de aeronave pentru compania Emirates. EETC este un tip de certificat ce imputerniceste pe titular la castigul obtinut in urma inchirierii (leasing) unui activ. Titularii de certificate incaseaza plata chiriilor pana cand certificatul ajunge la maturitate, moment in care posesia activului este transferata companiei de leasing. Folosirea acestui tip de certificate este des intalnita in cadrul companiilor aeriene si de cai ferate pentru a inlesni achizitiile de aeronave si trenuri.

Gigantul Goldman Sachs a fost mandatat de catre DNA2 pentru a aranja intalnirea dintre investitori inainte de data potentiala a emiterii  din Londra, inainte de mutarea in Statele Unite, conform unui comunicat de presa al bancii din data de 19.6.2012

Orice tranzactie ulterioara, va fi deschisa tuturor investitorilor calificati din SUA, se va supune rigorilor pietii. Nu au fost facute publice detalii privind valoarea sau continutul viitoarei tranzactii.

Emirates, una dintre cele mai mari companii aeriene dupa numarul de pasageri, va face plata leasingului catre DNA2 pentru a acoperi costul finantarii, si va plati cupon de dobanda catre detinatorii certificatelor.

“Oricine cumpara obligatiunile ajuta compania Emirates sa plateasca leasingul la termen pentru ca Doric sa poata plati posesorii”, a afirmat bacherul regional. Compania Emirates a comandat 90 de aeronave Airbus A380 in 2010, dintre care 21 au fost livrate in luna mai 2012. In ciuda deprecierii din 2011 cand compania anunta o scadere de 72% a profitului net, Emirates continua cautarea de noi rute care sa sustina ritmul accelerat de crestere autoimpus in ultimii ani.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

compania emirates tratative avansate emirates londra statele unite
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018869 (s)