News Flash:

Enigma: Marea fara fund

13 Decembrie 2011
1849 Vizualizari | 0 Comentarii
Bazinul Marii Adriatice
O serie de cercetări efectuate în bazinul Marii Adriatice au pus oamenii de ştiinţă întro mare derută. Fără îndoială, nimeni nu ar putea crede că există o mare… fără fund. Acest lucru nu este posibil. Ca urmare a cercetărilor întreprinse a fost găsită însă, în Marea Adriatică, o groapa uriasa care, fiind cercetată, a dus la descoperirea unor fenomene cu totul ciudate. Urmărită timp îndelungat, s-a constatat că în această uriaşă deschidere abisală de pe fundul mării dispar zilnic circa 30.000 de tone de apă.

Cercetătorii au turnat, în repetate rînduri, în apropierea acestei gropi marii cantităţi de vopsea care, în mod firesc, ar fi trebuit să reapară undeva, mai aproape sau mai departe, în rîurile sau lacurile din insulele sau de pe ţărmurile mării. Dar apa colorată nu a reapărut nicăieri!

Au fost aruncate în dreptul aceste gropi şi mari cantităţi de material plastic, dar şi acestea au dispărut fără urmă. S-a presupus că vopseaua, precum şi bucăţile de material plastic au fost absorbite de groapă. Pînă în prezent nu s-au ajuns la nici o concluzie, rămînînd doar părerea că pe fundul Mării Adriatice se găseşte o groapă uluitor de adîncă.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

groapa uriasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1038 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011701 (s)