News Flash:

Este stare de urgenta in Egipt. Decizia luata de presedintele egiptean

3 Ianuarie 2018
351 Vizualizari | 0 Comentarii

Egiptul va prelungi starea de urgenta la nivel national cu trei luni incepand din 13 ianuarie pentru a ajuta la combaterea „pericolelor si a finantarii terorismului”, a anuntat agentia de presa egipteana MENA, relateaza Reuters.

Egiptul a impus prima data actuala stare de urgenta in aprilie, anul trecut, dupa atacurile comise impotriva a doua biserici soldate cu cel putin 45 de morti. Starea de urgenta a fost prelungita in iulie si din nou in octombrie, anul trecut.

Presedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, care are sanse mari sa candideze pentru un al doilea mandat la inceputul acestui an, a semnat marti un decret pentru prelungirea starii de urgenta.

Primul exercitiu de alarmare a populatiei din 2018: Azi vor suna din nou sirenele in toata tara

Primul exercitiu din 2018 care are ca scop testarea si verificarea sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila va avea loc miercuri, in intervalul orar 10:00 - 11:00.

Potrivit IGSU, in toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, astfel incat sa fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale.

Astfel de exercitii se desfasoara, incepand din luna august 2017, in prima zi de miercuri a fiecarei luni.

In cadrul exercitiului, semnalele de alarma au urmatoarele semnificatii, in functie de durata acestora:

Semnalul ALARMA AERIANA se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauza de 4 secunde intre ele.
Semnalul ALARMA LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde intre ele.
Semnalul PREALARMA AERIANA se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauza de 12 secunde intre ele. Prealarmarea reprezinta transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare catre autoritati despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.
Semnalul INCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute.

In Capitala exista 390 de sirene in evidente (337 electrice si 53 electronice). Din acestea, doar 102 sunt centralizate si pot fi actionate de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti - Ilfov.

In ceea ce priveste judetul Ilfov, acesta are in evidente 75 de sirene (58 electrice si 17 electronice). Dintre aestea, doar 10 sunt centralizate si pot fi actionate de catre ISU Bucuresti-Ilfov.

Cele mai des intalnite situatii in care este alarmata populatia prin intermediul sirenelor electrice si electronice sunt inundatiile, cand este semnalata iminenta producerii unor viituri care sa puna in pericol viata persoanelor.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

egiptul finantarii terorismului biserici morti abdel fattah
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1014 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028654 (s)