News Flash:

Fiscul cere Aeroportului Otopeni sa recupereze de la Florian Walter 6 milioane de euro

27 Octombrie 2011
1837 Vizualizari | 0 Comentarii
Într-un dosar întocmit de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Ion Ţiriac, Florian Walter, Victoria Brăneşti şi alţii ar fi încheiat cu Aeroportul Otopeni contracte considerate că “au adus de-a lungul a cinci ani un prejudiciu de 72 de milioane ron (peste 15 milioane de euro).

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au controlat activitatea Aeroportului Otopeni între 2005 şi 2009, în care se regăsesc nume din sportul românesc.

Firma lui Florian Walter, principalul finanţator de la U Cluj şi fost acţionar al lui Dinamo, a încheiat în 2001, pe vremea cînd ministrul Transportrurilor era naşul său Miron Mitrea, a semnat cu aeroportul un contract de prestări de servicii de curăţenie şi de pază. Din 2002, prin acte adiţionale considerate ilegale, s-au adăugat şi serviciile de transport bagaje pentru pasageri. Ulterior, pînă în 2009 au fost semnate alte acte adiţionale care au urcat valoarea contractului de la 99.000 de dolari la 415.000 de dolari pe lună. Fiscul cere recuperarea unui prejudiciu de vreo 6 milioane de euro (26,3 milioane ron) produs prin 6 acte adiţionale, se scrie în Kamikaze.

Victoria Brăneşti, echipa din judeţul Ilfov care a jucat sezonul trecut în prima ligă, a beneficiat în anul în care s-a luptat pentru promovare de două contracte de publicitate de cîte 50.000 de euro fiecare. ANAF susţine că “sponsorizarea s-a făcut arbitrar, fără vreun plan care să evalueze beneficiile sau vreo motivare a alegerii Victoriei şi nu alte organizaţii”.

Numele fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Român, Ion Ţiriac, este amintit şi el în acest scandal. Fiscul îi acuză pe directorii Gabriel Ţară şi Tudor Jidav că au prejudiciat aeroportul cu vreo 50.000 de euro doar prin faptul că nu au solicitat schimbarea monedei, din dolar în euro, stipulate în contractele încheiate cu firmele lui Ţiriac. Printre altele, responsabilii de la Otopeni sînt acuzaţi şi că nu au solicitat rezilierea contractului cu Ţiriac Air în momentul nerespectării unor înţelegeri.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aeroportul otopeni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1030 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018210 (s)