News Flash:

Focul viu - Buzau

24 Octombrie 2011
2935 Vizualizari | 0 Comentarii
Focurile Vii

Focurile vii sunt un punct de atractie turistica din localitatea montana Andriesu, judetul Vrancea (harta). Localitatea este tranversata de raul Milcov si a fost atestata documentar din 8 august 1445. Focurile Vii de la Andreiasu de Jos sunt situate, in Subcarpatii Vrancei, pe versantul drept al vaii Milcovului la altitudinea de 430m.

"Focurile Vii" sunt o sursa naturala de hidrocarburi gazoase cu aprindere spontana. La Andreiasu de Jos este cel mai extins camp de "Focuri Vii" din Romania atat ca suprafata (400 m2 ) cat si ca debit de metan (50 tone/an). In anul 1973, prin Decizia nr. 165 a Consiliului Popular al judetului Vrancea, a fost infiintata rezervatia geologica cu suprafata de 12 ha.

In Romania, cele mai cunoscute focuri vii sunt situate pe Valea Slanicului in apropierea comunei Lopatari, Buzau, in Andreiasu de Jos, judetul Vrancea si pe varful Raiuti, comuna Reghiu, judetul Vrancea. In aceste regiuni, Flacarile Vii au dimensiuni de la 20 de centimetri la un metru si se numara printre principalele atractii ale Romaniei.

Structura geologica, alcatuita din roci sedimentare (gresii, argile, cinerite) de varsta miocena, este deosebit de faliata si favorizeaza iesirea la zi a gazului metan precum si a altor gaze. Lipsa sau neantrenarea unor ape subterane de adancime determina emanatii de gaze uscate. Hidrocarburile ajunse la suprafata ard singure sau pot fi aprinse. Flacarile sunt colorate, prezentand diverse nuante de galben, rosu si chiar albastru.

Inaltimile variaza foarte mult, de la cativa cm la aproape 50. Numarul, intensitatea, durata si inaltimea focurilor sunt foarte variate temporal (diurn, saptamanal, sezonier, anotimpual), conform observatiilor indelungate ale localnicilor. In timpul cutremurelor de pamant focurile au inaltimi de peste 2m.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

focurile vii andriesu subcarpatii vrancei focurile vii focuri vii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0788 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014085 (s)