News Flash:

Gresiile de pe Stanca Dracului

31 Decembrie 2013
1779 Vizualizari | 0 Comentarii
Gresiile de pe Stanca Dracului (monument al naturii) este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervatie naturala de tip geologic si peisagistic) situata in judetul Salaj, pe teritoriul administrativ al comunei Hida.
Aria naturala se afla in partea central-sud-estica a judetului Salaj, in sud-estul Depresiunii Almas-Agrij, pe teritoriul sud-vestic al satului Hida, in imediata apropiere a drumului national DN1G, care leaga Sanmihaiu Almasului de satul Chendrea.
Rezervatia naturala „Gresiile de pe Stanca Dracului” (cu o suprafata de 0.001 ha) a fost declarata arie protejata prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national - Sectiunea a III-a - zone protejate) si reprezinta o stancarie (formatiune geologica de forma unei ciuperci) in lunca vaii Almasului.

Stanca s-a format prin detasarea ei de la pachetul de gresii ca urmare a eroziunii apelor si a actiunilor atmosferice, luand forma unei ciuperci cu o inaltime de 6,50 m. Stanca este constituita din gresii in partea superioara si gresii si microconglomerate la baza, astfel prin procesele de eroziune desfasurate de-a lungul timpului, aceasta a luat forma unei ciuperci.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

stanca_dracului1
gresiile stanca dracului arie protejata salaj comunei hida
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 23 queries | Mysql time :0.040974 (s)