News Flash:

Gura de rai din Bucegi

2 Decembrie 2011
1214 Vizualizari | 0 Comentarii
Bucegi
Într-o zonă din Bucegi, situată în apropierea Peşterii lalomicioa-ra, este o pantă cu o suprafaţă de aproximativ un kilometru pătrat, unde se manifestă o anomalie magnetică atipică, după cum o definesc specialiştii. Această zonă are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. La cercetări au participat specialişti din mai multe domenii, în special fizicieni şi geofizicieni, folosind un aparataj performant. După mai multe zile de urcat şi coborât, specialiştii au descoperit ceva senzaţional în preajma vârfului Doamnei: ajunşi într-un anume loc, le-a dispărut oboseala, lucru care nu se manifestă pe alţi versanţi.
Este vorba de o revigorare a funcţiilor fizico-chimice cu o rapiditate ieşită din comun. Rezultatele testelor medicale au condus spre o singură concluzie: în zona cu pricina se întâmplă ceva deosebit. Ritmul cardiac îşi revine uluitor de repede, deşi urcuşul se face pe o pantă abruptă, iar oamenii în vârstă supuşi testelor declară o stare foarte bună când stau în acel loc. După testarea zonei prin magnetometrie diferenţială, a fost depistată o anomalie magnetică atipică.
Anomaliile geomagnetice cunoscute de specialiştii din domeniu apar în rupturile de falii, în reflexii ale scoarţei terestre sau în alte asemenea fenomene geologice. Aici e vorba însă despre ceva necunoscut, un profil al diagramelor foarte ciudat. Zona benefică din Bucegi are o dispoziţie geografică identică cu cea descrisă în folclor- „gură de rai” în tradiţia populară. Ea întăreşte ideea că nimic din ceea ce avem lăsat ca memorie colectivă prin folclor nu este gratuit.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucegi efecte benefice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0749 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013224 (s)