News Flash:

Ia zilnic 2 linguri din asta si ia-ti adio de la burta care atarna. Grasimea de pe stomac va fi arsa instant

17 Iulie 2019
215 Vizualizari | 0 Comentarii

Tot ce trebuie sa faci este sa iei zilnic cate doua linguri dintr-o bautura speciala.

Ai nevoie de: 3 lamai, 125 de grame de hrean, 3 linguri de miere

Se prepara astfel:

Taie lamaile
Da-le prin blender impreuna cu hreanul
Adauga miere
Rastoarna mixtura intr-un recipient de sticla. Pastreaza-l la frigider
Mod de administrare: in 3 saptamani, cura va ajunge la final! Ia cate doua linguri pe zi din licoarea preparata si in cateva zile vei avea un fizic de invidiat. Daca adaugi si cateva exercitii fizice, efectul va fi si mai stralucit!

Originar din vestul Asiei si sud-estul Europei, hreanul este o leguma perenacultivata pentru radacinile sale carnoase, de culoare alb-galbuie, cu aroma si gust picant, folosita in condimentarea mancarurilor, industria conservelor si nelipsita in pregatirea muraturilor.

Hreanul este folosit de secole in Europa, ca planta medicinala. Are frunze mari si o radacina groasa, cu coaja maronie si miez alb. Radacina este bogata in vitamina C, iar marinarii o luau cu ei in calatoriile lungi pentru a preveni scorbutul.

Hreanul contine vitamine C, A, B1,B2, saruri, minerale de fier, potasiu, calciu, magneziu, glicozizi sulfurati, acid clorhidric, carbonic, glutamine, aspargina, uleiuri volatile , mirosul intepator al radacinii se datoreaza sulfurii de alil , o substanta prezenta si in usturoi si ceapa ,care prin radere da nastere unei substante numite mirosina, care da proprietatile iritante ale plantei.

Hreanul contine un ulei esential bogat in compusi cu sulf cu miros dulce, cunoscuti drept glucozilinati. Acesti compusi se gasesc doar in plantele care apartin familiei mustarului. Ei pot irita pielea, provocand basici si arsuri. Hreanul contine de 2 ori mai multa vitamina C decat lamaia, vitaminele din grupul B si minerale, printre care potasiu, calciu, fier si fosfor.

Are efect stimulant asupra aparatului digestiv, accelereaza peristaltismul intestinal, combate atonia intestinala, avand efect laxativ sau purgativ, are efect expectorant si decongestionant la nivelul cailor respiratorii superioare, revulsiv in aplicatii externe, tonic cardiac, fortifiant in stari de debilitate, vermifug, antiparazitar, are un rol important in fiziologia sistemului nervos, de a induce o stare de bine, de satisfactie, de placere, relaxare are actiune excitant renala, diuretica.

Hreanul este folosit ca leac in bronsite, pneumonii, astm, gripa, raceli, cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala (cura cu hrean si miere de albine se ia dimineata cate o lingura inainte de micul dejun ), inapetenta, stari de debilitate fizica, ajuta digestia ,tuse, gripa, guturai, astm bronsic, bronsita cronica, alte afectiuni ale cailor respiratorii superioare, nevralgii intercostale. Proprietatea lui de a stimula transpiratia il recomanda ca remediu pentru scaderea temperaturii corpului.

Cum folosim hreanul?

Poate fi folosit ca aliment , stimulant al digestiei, sau ca remediu medicamentos in tinctura, otetul de hrean, faina de hrean, sau in forma naturala ras sau macerat.

Sucul de hrean in combinatie cu suc de lamaie si apa dizolva mucozitatile de la nivelul sinusurilor, in afectiunile traheo-bronsice; suc de hrean cu miere se ia de 2 ori /zi contra tusei.

Din florile de hrean (mici, albe), se pot pot prepara ceaiuri impotriva racelii.

Radacina de hrean rasa se pune in cataplasme pentru calmarea nevralgiilor, junghiurilor ; radacina de hrean rasa in amestec cu mierea se consuma dimineata cate o lingurita inainte de masa, intr-o cura de 30 zile, pentru combaterea bolilor cardio-vasculare.

Tinctura de hrean: cate 20 picaturi de 3 ori pe zi este eficienta in tratamentul parazitozelor intestinale (tenia); tinctura se prepara astfel: se dau pe razatoare radacinile de hrean, se pun intr-un borcan, pana se umple 1/3 iar restul se acopera cu alcool de 60 grade, se lasa la macerat 10 zile dupa care se strecoara si se pastreaza la loc racoros.

Vin tonic: intr-un litru de vin rosu se pun 20 linguri de hrean ras, se lasa la macerat 8-10 zile, apoi se strecoara; se administreaza cate 3-4 linguri din acest vin tonic pentru stimularea digestiei, cresterea apetitului, reglarea activitatii cardiace, prevenirea litiazei renale, iar pe termen lung poate fi un bun afrodisiac, tonic sexual, energizant.

Decoctul cu radacina de hrean: se pune la fiert 10-15 grame radacina de hrean in ½ litru de apa si se fierbe 10 min.; se beau 2-3 cani/zi; sau radacina de hrean se pune la macerat cu miere de albine si se consums 3-4 linguri de suc/zi – efficient pentru copii care sufers de rahitism.

In uz extern se aplica tamponari usoare, cataplasme in nevralgii, inflamatii articulare, mialgii, nevralgii intercostale . Durerile de cap pot fi alungate prin comprese cu frunze de hrean sau hrean ras impachetat intr-o bucati de panza !

In caz de stomatite, gingivite, paradontoze se face gargara cu tinctura de hrean (3-4 lingurite dizolvate intr-un pahar cu apa ) – tratamentul trebuie sa dureze minim doua saptamani, zilnic.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lamai hrean miere blender
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015880 (s)