News Flash:

Innsbruck - Capitala Alpilor

8 Noiembrie 2011
2614 Vizualizari | 0 Comentarii
Hallstatt Winter Tyrol
Locul unde iarna vibrează pe pârtie vă invită să descoperiţi „oraşul, schiul & après-ski-ul“. Aici iarna poartă echipament de schi şi smoking. Ea face slalom, carving, vibrează, este parfumată şi picantă.

În acest oraş plin de viaţă, cu peste 120.000 de locuitori, veţi întâlni foarte des oameni îmbrăcaţi în echipament de schi care îşi poartă schiurile pe umeri. Credeţi că ei se îndreaptă spre "Oraşul vechi" - pentru a pierde timpul acolo? Nu, ei se îndreptă spre trenul ce duce la Nordkette. Iar 20 de minute mai târziu - ei vor coborâ din tren şi vor fi întâmpinaţi de lumină şi strălucirea zăpezii. Soarele, zăpada şi cerul albastru crează o combinaţie impresionantă de culori, iar pârtiile, printre care şi foarte abrubta Karrinne, precum şi parcul de distracţii, crează premisele perfecte pentru cele mai interesante provocări spor-tive. Nu degeaba se spune că parcul Skylinepark de la Nordkette/Seegrube este singurul situat „incity" (în oraş). Dar şi schiorii sau cei care preferă să se relaxeze la soare pe imensa terasă, se pot bucura de priveliştea impresionantă a centrului oraşului Innsbruck, care se află cu aproximativ 1.400 m mai jos.

Nordkette este doar una dintre cele opt zone de schi ale regiunii Olympia SkiWorld Innsbruck, de care aparţine şi gheţarul Stubai, şi este situată la 2.000 m altitudine. Pârtii amenajate? Da, binenţeles! Deasemenea, aproape fiecare dintre aceste zone de schi au şi câte un parc de distracţii, iar pasionaţii de freeride se pot distra în voie pe numeroasele piste amenajate doar pentru ei. Cei care iubesc mica aventură sportivă, vor găsi în Innsbruck şi în satele din împrejurimi, exact ceea ce caută: ce spuneţi de o tură pe canalul de gheaţă de la Olympia Bob- und Rodelbahn din Igls? În plus, ce ar fi să încercaţi să alunecaţi pe canal şi cu wok-ul?

Noaptea se transformă în zi pentru toţi cei care alunecă pe pârtiile luminate, fie cu schiurie, ori cu snowboard-ul. Schiul nocturn este o experienţă deosebită. La fel de deosebită este şi o partidă nocturnă de săniuş. Foarte confortabilă, romantică şi idilică este însă o plimbare cu sania trasă de cai sau o drumeţie prin pădurea cuprinsă de liniştea iernii. Iar numeroasele cărări de drumeţii de iarnă şi poteci, printre care şi potecile situate pe culmi, cu o privelişte superbă, vă invită să trăiţi iarna în toată splendoarea ei.

Sportul şi oraşul sunt strâns legate în Innsbruck, motiv pentru care ar fi păcat să nu vizitaţi opulentul castel renascentist Ambras, impresionanta cetate Hofburg sau Muzeul de Artă Populară din Tirol. Pentru momentele în care luaţi o pauză, vă recomandăm să achiziţionaţi cardul Innsbruck Card, care vă înlesneşte accesul al numeroase atracţii turistice din oraş şi împrejurimi.

După o zi plină petrecută pe pârtie, pe poteci de munte sau în parcuri, toată lumea se îndreaptă spre oraş, adică spre Après Ski in the City. Din barul Pa-noramabar 360° mai puteţi arunca o privire asupra munţilor învăluiţi în lumina lunii, după care petrecerea se mută în zona de chill-out din plin centrul oraşu-lui. Aici vă aşteaptă vinoteci, lounge-uri, berării, unde distracţia ţine până di-mineaţa. În numeroase restaurante se pune accent pe arta culinară de înaltă clasă, în timp ce în multe taverne din capitala Tirolului, domneşte atmosfera rustică a încăperilor vechi din lemn, în care se savureaza specilităţi culinare la lumina lumânării.

Dar aici puteţi să petreceţi şi o zi minunată la shopping, pe nou renovata stradă Maria-Theresien pe care se află şi templul de cumpărături, Kaufhaus Tyrol, sau Rathausgalerien, ori vă puteţi delecta în numerosele buticuri sau magazinaşe din „Oraşul vechi".

Între jumătatea lunii noiembrie şi 6 ianuarie, niciun vizitator din Innsbruck nu ratează cumpărăturile nocturne din pieţele de Crăciun, care transformă oraşul într-un loc de basm şi care, cu siguranţă, nu îi impresionează numai pe copii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

slalom carving skylinepark nordkette seegrube schiul nocturn innsbruck
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1050 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010847 (s)