News Flash:

Lacul Belona din Eforie va deveni turistic, cu alei pietonale, piste de biciclete si fantani

10 August 2017
241 Vizualizari | 0 Comentarii
Lacul Belona
Lacul Belona din Eforie va fi amenajat in scop turistic, urmand sa fie create in jurul lacului alei pietonale, piste de biciclisti, fantani si alte amenajari, valoarea investitiei, din care 85 la suta provine din fonduri europene, fiind de 4,5 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Primariei Eforie, in acest moment, Lacul Belona, care se intinde pe o suprafata de 52.104 metri patrati, avand si peste 17.000 de metri patrati de teren adiacent, este un obiectiv turistic natural de utilitate publica, care se afla intr-o stare de degradare si are nevoie de lucrari de interventii in ceea ce priveste curatarea, ecologizarea si decolmatarea.

Pentru reabilitarea acestui obiectiv, primarul Robert Nicolae Serban a semnat, marti, contractul de finantare pentru proiectul ”Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publica - Lacul Belona, Orasul Eforie”.

Proiectul vizeaza amenajarea in scop turistic a Lacului Belona din Eforie Nord, valorificarea lui prin crearea infrastructurii de agrement in vederea atragerii de turisti si cresterea numarului de salariati in statiune.

In cadrul proiectului, pe amplasament, sunt prevazute lucrari de ecologizare a lacului, prin dragare, consolidarea malurilor, defrisarea controlata a unor zone de stuf si asigurarea aerarii lacului in vederea reimprospatarii si oxigenarii continue a acestuia, amenajare a promenadei, prin crearea de alei pietonale iluminate, in jurul lacului si pe terenul adiacent, amplasarea unei promenade tip ponton, piste de biciclisti, suport pentru parcare biciclete, mobilier urban, fantani de baut apa si alte amenajari, amenajari peisajere, ce vor cuprinde jardiniere cu plante decorative, flori, arbori, arbusti si spatii gazonate.

Totodata, va fi ridicat un foisor - turn belvedere, o constructie ce va avea o inaltime de aproximativ 20 de metri, ce va fi realizata dintr-o structura metalica cu scara pentru acces pietonal si o platforma cu elevator pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii.

Valoarea totala a proiectului ”Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publica - Lacul Belona, Orasul Eforie” este de aproximativ 4,5 milioane de euro. Dintre acestia, 85 la suta din valoarea eligibila provin de la Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), 13 la suta vor fi alocati de la bugetul de stat, in timp ce rata de cofinantare a Primariei Orasului Eforie va fi de doua procente din valoarea eligibila a proiectului. Durata estimata de implementare este de 36 luni.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

primariei eforie lacul belona lacului belona eforie nord
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020678 (s)