News Flash:

Lacul blestemat din Canada

6 Decembrie 2011
2058 Vizualizari | 0 Comentarii
Blestemul lacului Cass
Lacul Cass din oraşul Bloomfield este considerat un loc blestemat după ce, numai în ultimul secol, peste o mie de oameni şi-au găsit sfârşitul în apele sale. Nici unul dintre cadavre nu a fost găsit, în ciuda folosirii unor echipamente de detecţie ultramoderne.

La anumite intervale, în mijlocul lacului apar vârtejuri imense, de câţiva metri în diametru, cărora nu le scapă nici o ambarcaţiune şi nici un nefericit scufundător. Pe de altă parte, fundul lacului, scanat şi radiografiat în repetate rânduri, nu prezintă nici o anomalie şi nu s-a putut stabili existenţa vreunei fose abisale sau a vreunui focar vulcanic ori de altă natură, capabil să genereze respectivele vârtejuri.

Până în prezent, un singur om a putut scăpa teribilului vârtej stârnit din senin, un agent de asigurări pe nume Steven Graham. în dimineaţa zilei de 17 mai 1997, acesta se afla în mijlocul lacului, alături de alţi şase prieteni, la bordul unei ambarcaţiuni de agrement, când brusc nava a fost izbită de un val apărut de nicăieri şi sfărâmată în bucăţi. Graham a fost aruncat de forţa izbiturii la câteva zeci de metri depărtare, înotând repede în direcţia opusă vârtejului, care a dispărut ca şi cum n-ar fi existat.

Legendele locale
pun maleficitatea lacului pe seama unui blestem, lăsat cu limbă de moarte de un şef de trib indian, care a aruncat anatema asupra cotropitorilor europeni ce masacraseră neamul său. Şi, coincidenţă sau nu, din 1878, de când s-a vorbit pentru prima oară despre „blestemul lacului Cass”, în apele sale s-au înecat numai oameni albi, şi nici o persoană de culoare sau asiatică, deşi numărul acestor minorităţi a crescut constant în ultimele decenii, în această parte a Canadei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

lacul cass bloomfield steven graham legendele locale blestem
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1091 viz    0 com
2229 viz    0 com
2333 viz    0 com
1403 viz    0 com
1122 viz    0 com
4688 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040007 (s)