News Flash:

Legea salarizarii 2018: ce salariu vei avea de luna aceasta. Anunt de la Ministerul Muncii

12 Ianuarie 2018
1292 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7569 RON (+0.0427)
USD: 4.1883 RON (+0.0392)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti


Ministerul Muncii a publicat la finalul anului trecut o serie de clarificari referitoare la aplicarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, agreate cu reprezentantii Curtii de Conturi, dupa ce a constatat ca legea a fost aplicata gresit la mai multe institutii publice.

Cum se vor acorda in 2018 cresterile salariale in cazul personalului incadrat pe functiile de medic si asistent medical din spitale?

Ministerul Muncii: Incepand cu 1 ianuarie 2018, medicii si asistentele medicale beneficiaza de majorarea cu 25% a salariilor fata de luna decembrie 2017. Incepand cu 1 martie 2018, salariile de baza ale personalului care ocupa functiile de medici si de asistenti medicali din unitatile sanitare publice, prevazute in anexa nr. II cap. I, se majoreaza la nivelul salariului de baza, stabilit potrivit legii salarizarii personalului platit din fonduri publice (153 din 2017) pentru anul 2022.

Cum se stabilesc salariile personalului din cadrul administratiei publice locale incepand cu 1 ianuarie 2018?

Ministerul Muncii: Pentru personalul din cadrul administratiei publice locale, ale caror salarii se stabilesc in baza nomenclatorului, acestea vor fi determinate incepand cu 1 ianuarie 2018 in functie de salariul minim brut pe tara garantat in plata, stabilit la 1.900 lei incepand cu 1 ianuarie 2018, cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate in bugetele de venituri si cheltuieli.
Pentru functiile care nu se regasesc in nomenclator, incepand cu 1 ianuarie 2018 se aplica art. 38 a), respectiv cuantumul salariilor de baza, precum si cuantumul sporurilor se majoreaza cu 25%.

Cum se stabilesc indemnizatiile pentru functiile de demnitate publica, incepand cu 1 ianuarie 2018?

Ministerul Muncii: Incepand cu 1 ianuarie 2018, indemnizatiile pentru functiile de demnitate publica se stabilesc prin inmultirea coeficientilor, prevazuti la anexa IX din legea salarizarii personalului platit din fonduri publice, cu salariul minim brut pe tara garantat in plata, stabilit la 1900 lei incepand cu 1 ianuarie 2018.

Cum va fi salarizat personalul politiei locale, avand in vedere ca a beneficiat pana la intrarea in vigoare a noii legi de diferentieri salariale de pana la 7,5 clase de salarizare fata de restul personalului?

Ministerul Muncii: Salariile de baza ale personalului din cadrul politiei locale se vor regasi grila de salarizare elaborata si aprobata de Consiliul local/judetean si ca atare vor fi salarizati potrivit acestei grile, si a celorlalte prevederi ale articolului 11 din lege.

Cum se salarizeaza personalul angajat in proiecte in afara organigramei?

Ministerul Muncii: Incepand cu luna iulie 2017, salarizarea personalului angajat pe posturi in afara organigramei se facea la nivel de salarizare aplicabil pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica, iar incepand cu data aplicarii OUG 91/2017, personalului prevazut la alin. (10) i se aplica tarifele orare prevazute de cererile de finantare si ghidul solicitantului - conditii generale si specifice aplicabile, cu aprobarea ordonatorului de credite in cadrul caruia este organizata echipa de proiect/unitatea de implementare a proiectului.

Care este nivelul de salarizare in situatia in care nu exista functie similara in plata pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte profesionale?

Ministerul Muncii: In situatia in care nu exista functie similara in plata, nivelul salariului de baza, soldei de functie/salariului de functie, indemnizatiei de incadrare pentru personalul nou-incadrat, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel se stabileste prin inmultirea coeficientului prevazut in anexe cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata in vigoare, la care se aplica, dupa caz, prevederile articolului 10 privind gradatia corespunzatoare vechimii in munca. Prevederile de mai sus, referitoare la situatia in care nu exista functie similara in plata, se aplica si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte profesionale.

Cum se majoreaza salariile angajatilor care desfasoara control financiar preventiv ca activitate noua?

Ministerul Muncii: Incepand cu data de 1 iulie 2017, personalul care desfasoara activitate de control financiar preventiv ca activitate noua va beneficia de majorarea salariului de baza al functiei respective cu 10% pe perioada de exercitare a activitatii de control financiar preventiv, potrivit prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017.

Citeste mai multe pe economica.net

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ministerul muncii publicat aplicarea legii institutii publice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1382 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031659 (s)