News Flash:

Localitatea Jurilovca - Dobrogea

1 Noiembrie 2012
2297 Vizualizari | 0 Comentarii
Localitatea Jurilovca

Situata in judetul Tulcea, pe malul lacului Razelm (Razim), Localitatea Jurilovca este compusa din satele Jurilovca, Salcioara si Visina. Comuna se afla in extremitatea estica a podisului Babadag, in depresiunea Jurilovca, depresiune care este parte componenta a campiei litorale a Razimului.

Localitatea Jurilovca este situata in partea central-sudica a judetului Tulcea si se invecineaza cu urmatoarele zone administrative: la nord: comuna Sarichioi, la sud: judetul Constanta, la est: lacul Razelm (Razim), la vest: comuna Ceamurlia de Jos.

Accesul in localitate: pe drumul judetean DJ222. Puncte de interes turistic: la 6 km de satul Jurilovca, pe malul inalt si abrupt al lacului, se afla ruinele partial dezvelite si restaurate ale fortaretei greco-romane Argamum; de la Jurilovca se poate ajunge cu vaporasul la Gura Portitei, un sat de vacanta situat pe fasia ingusta de pamant dintre lacul Golovita si Marea Neagra.

La inceputurile sale, localitatea a fost un mic catun, dar cu timpul asezarea s-a dezvoltat devenind la sfarsitul secolului XIX un centru important al pescuitului in zona Deltei, in prezent fiind cea mai mare comunitate de pescari din Delta, centru de colectare si prelucrare a pestelui, precum si un punct de atractie turistica. Rusii lipoveni sunt o etnie de sorginte slava orientala si au aparut pe teritoriul Romaniei, indeosebi in Dobrogea, incepand cu mijlocul secolului al XVII-lea, dupa schisma bisericii ortodoxe ruse.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

localitatea jurilovca comuna sarichioi lacul razelm gura portitei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016730 (s)