News Flash:

Locul din Romania unde se face cea mai buna zacusca. Ingredientul secret

23 Martie 2018
202 Vizualizari | 0 Comentarii

Cine ajunge sa cunoasca Dobrogea se indragosteste pentru totdeauna, inclusiv de gastronomia zonei.

Pe asta mizeaza si cei mai renumiti producatori locali, din Constanta si Tulcea, care vor ca romanii sa descopere bucataria traditionala si sa guste poate cel mai cautat produs de post de la noi: zacusca. Preparatul de origine slava are de acum si un tur dedicat lui.

Cele mai grozave tipuri de zacusca sunt in Dobrogea. 
La Cobadin, in judetul Constanta, puteti manca - de pilda - o zacusca picanta cu specific tatarasc.

Enise Ali, comunitatea tatara: “Este practic un amestec de vinete, ceapa, ardei rosii si in plus adaugam ceva, acela ramane secretul nostru″.

Cu cat inaintam in Dobrogea, la granita dintre Constanta si Tulcea, femeile fac ljutenica - bogata in ardei si gogosari.

Dianca Folescu, producator traditional Visina, Tulcea: “Cred ca ingredientul deosebit este autenticitatea, in zona Visina sunt foarte multe gradini, gradini de zarzavaturi bineinteles, gustul zacustei il da calitatea produselor.”

Iar daca vreti sa incercati o zacusca aparte, atunci mergeti la Jurilovca. Lipovenii nu o prepara niciodata fara peste.

Valentina Koker, comunitatea lipovenilor, Jurilovca:
“Se coc ardeii, se foloseste ceapa rosii si peste din lacul Razelm, folosim salau pentru ca este un peste alb, nu are oase si este foarte delicios.”

Pentru gurmanzi, exista si zacusca facuta de italienii stabiliti aici, arata stirileprotv.ro.

Paula Vals, producator traditional, Tulcea: “Aceasta zacusca chiar creeaza dependenta.”

Cei care promoveaza Dobrogea spun ca zacusca este unul dintre produsele care ar putea incanta mii de turisti.

Laura Store, initiator proiect: ”Oricine ar veni de oriunde din Romania si din afara ei in afara sezlongului marii si nisipului putem oferi alternativa pe zi frumoasa si pe zi ploioasa, iar daca vrea sa experimenteze o zacusca poate merge in diverse locuri.”

Enache Stanica, initiator proiect: “Zacusca este suficient de generoasa ca sa satisfaca orice gust, de foarte multe ori am inlocuit o masa cu o felie de zacusca″.

Agentii de turism sustin ca Dobrogea - prin multitudinea sa etnica - poate deveni un pol al turismului culinar de la noi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dobrogea gastronomia producatori locali constanta zacusca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0921 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016303 (s)