News Flash:

Mai multi bani pentru angajati. Cum faci sa iti creasca salariul cu pana la 1000 de lei: Legea iti permite sa beneficiezi de deduceri

11 Ianuarie 2019
577 Vizualizari | 0 Comentarii

Legea iti permite sa iti cresti salariul net cu 500, pana la 1.000 de lei, daca indeplinesti cateva conditii. Exista un prag al limitelor salariale, dar si cateva criterii de acordare a "deductiilor personale" menite sa-ti mareasca, in fiecare luna, venitul.

Astfel, salariatii care au persoane in intretinere si venituri salariale brute mai mici de 3.600 de lei pot beneficia de o deducere personala, potrivit legislatiei fiscale, in cuantum variabil, care sa duca la plata unor dari mai mici la stat si, intr-un final, la un salariu net lunar putin mai mare, informeaza avocatnet.ro.

Salariatii care au un venit lunar brut de pana la 1.950 de lei inclusiv pot beneficia de o deducere personala de la 510 pana la 1.310 lei, in functie de cate persoane are in intretinere acel salariat:

510 de lei, daca nu are pe nimeni in intretinere;
670 de lei, daca are o persoana in intretinere;
830 de lei, daca are doua persoane in intretinere;
990 de lei, daca are trei persoane in intretinere;
1.310 lei, daca are patru sau mai multe persoane in intretinere.

Vezi aici in ce conditii mai poti beneficia de deduceri personale!

Persoanele aflate in intinetinere sunt considerate a fi sotul/sotiacontribuabilului, copiii sub 18 ani ai acestuia, dar si alti membri de familie pana la gradul al doilea inclusiv, mai scrie sursa citata. Exceptie fac cei care au venituri de pana la 510 lei, lunar, cu exceptia pensiilor de urmas.

Sunt considerate persoane aflate in intretinere sotul/sotiacontribuabilului, copiii acestuia, precum si alti membri de familie pana la gradul al doilea inclusiv (nu e necesar sa existe un domiciliu comun cu cel aflat in intretinere).

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

legea salariul net conditii prag limitelor salariale criterii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0975 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017874 (s)