News Flash:

Manastirea Dervent - Dobrogea

17 Martie 2012
3308 Vizualizari | 0 Comentarii
Manastirea Dervent

Manastirea Dervent, din judetul Constanta este unul dintre cele mai importante lacasuri ortodoxe de rugaciune ale crestinismului romanesc. Acest altar crestin s-a inaltat in dreptul Calarasiului, peste Dunare, la o aruncatura de bat de celebra cetate Vicina, sau cum este cunoscuta in zona, Pacuiul lui Soare. Pe aceste meleaguri, sfintite de insasi calcatura primului apostol al Domnului, Sfantul Andrei, puterea tamaduitoare si forta pe care o degaja crucile rasarite pe locul martirajului unor ucenici ai apostolului au facut din Dervent una dintre cele mai cautate manastiri de la noi. Darurile cu care a incununat-o Dumnezeu se revarsa cu generozitate asupra celor care ii trec pragul, aducand lumina, dragoste si tamaduire in trupuri si suflete.

Minunile savarsite la Dervent dateaza de la inceputurile manastirii. „Vin" din timp, pana la noi, adancindu-ne credinta in puterea lui Dumnezeu. Aici s-au vindecat bolnavii care s-au rugat cu credinta la cruci. Multi dintre ei au plecat acasa „pe picioare", lasandu-si carjele, drept marturie a tamadurii. Slujbele speciale si molitfele Sfantului Vasile cel Mare, savarsite cu har de catre preotii manastirii, alunga duhurile necurate din trupurile si sufletele posedate. Nimic nu este mai convingator cu privire la forta acestui loc, decat oamenii insanatositi care revin si mereu revin la Dervent. In aceasta manastire nu-si gasesc lecuire numai oamenii, ci si animalele care consuma grauntele sfintite prin atingerea de crucea din afara bisericii. Bolile reumatice, schizofrenia, cancerul, toate celelalte boli care ne macina zilnic in acest tarziu de lume, ca si posedarile diavolului, sunt lecuite la Dervent, pe masura credintei fiecaruia dintre cei ajunsi la acest liman. Ele dovedesc inca o data ca deasupra acestui loc Dumnezeu Si-a intins mantia Sa protectoare.

Astazi, zestrea manastirii s-a imbogatit semnificativ. Prin ravna parintelui Andrei, actualul staret, Manastirea Dervent a devenit un punct nodal pe harta Dobrogei sfinte. Prin truda, dragoste de Dumnezeu si, de ce nu, prin talent managerial, parintele Andrei a pus intr-o noua lumina tezaurul spiritual crestin de la Dervent, inscriind manastirea in circuitul marilor pelerinaje de la noi.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

manastirea dervent bolile reumatice zestrea manastirii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0879 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012535 (s)