News Flash:

Manastirea Ialomitei - Muntii Bucegi

21 Decembrie 2011
5038 Vizualizari | 0 Comentarii
Manastirea Ialomitei Muntii Bucegi

Ridicata in sec. al XVI chiar la intrarea in Pestera Ialomitei, Manastirea Ialomitei este ctitoria voievodului Tarii Romanesti Mihnea cel Rau. Lacasul este situat la obarsia raului Ialomita, la aproximativ 18 km, sud-vest de Manastirea Sinaia, in Muntii Bucegi, la altitudinea de 1622 m

Actualul schit aflat aproape de Pestera Ialomitei a fost ridicat in 1901 de mai multi ctitori si cu participarea ciobanilor din zona, ctitorul principal fiind ieromonahul Ieronim II. Biserica a fost sfintita in 1911 de staretul Dionisie al Manastirii Sinaia, cu binecuvantarea IPS mitropolit Atanasie. Biserica a mai fost distrusa de foc in 1961 insa, prin grija Patriarhului Justinian si cu cheltuiala pr. Macarie Marinoiu, pr. Pimen Stoichici si pr. Dumitru Breajcu, a fost restaurata.

In 1994 s-a inceput constructia unei noi biserici tot la intrarea in pestera, iar la 29 iunie 1996 a fost sfintita de IPS arhiepiscop Vasile Costin, cu hramul "Sf. Apostoli Petru si Pavel". Biserica mai veche, este construita din lemn pe o fundatie inalta de piatra. In exterior peretii sunt captusiti cu sindrila. Este compartimentata in Altar, naos, pronaos si pridvor care lasa impresia ca a fost construit mai tarziu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pestera ialomitei manastirea ialomitei manastirea sinaia staretul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0796 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018087 (s)