News Flash:

Maramures: Turistii sunt asteptati sa impodobeasca bradul

24 Noiembrie 2011
1273 Vizualizari | 0 Comentarii

Crăciun pe Valea Izei. Turiştii sunt aşteptaţi să împodobească bradul şi să colinde timp de trei zile şi trei nopţi, gustând astfel aroma autentica a Sărbătorii Naşterii Domnului, într-o zonă pitorească, unde tradiţiile sunt păstrate cu stricteţe în fiecare casă.

La Pensiunea Casa Crăciun pregătirile sunt în toi iar gazdele vor să întâmpine sărbătorile de iarnă cu casa plină de oaspeţi. Pentru perioada Crăciunului, un sejur de cinci zile (patru nopţi) cu demipensiune costă 480 lei/persoană, în timp ce o minivacanţă de 6 zile cu pensiune completă ajunge până la 700 lei/persoană.

Programul unui Crăciun de poveste:
* 23 decembrie:
Sosirea invitaţilor e un bun prilej de a începe, în sunet de colinde, împodobitul Bradului de Crăciun, sub vegherea Omului de Zăpadă, ce aşteaptă şi el să se bucure de aceste Sărbători Tradiţionale.
Un ceai cald şi un pahar de horincă vor încălzi oaspeţii sosiţi de pe drum, iar o cină cu mâncare tradiţională le va reda forţele, ajutându-i să se pregătească de începerea Sărbătorilor, fiindcă de Craciun, aici în Maramureş 3 zile si 3 nopti se colindă în sat ca în poveşti!

* 24 decembrie:
Oaspeţii vor începe ziua înfruptându-ne dintr-un mic dejun cu produse tradiţionale, pentru că numai după ce te-ai săturat te poţi ridica de la masă, să-ţi începi prima zi în Ţara Maramureşului, vizitându-i frumuseţile povestite.
Turiştii pot opta apoi pentru excursiile pe care vor să le facă, iar seara, la pensiune sunt aşteptate primele cete de colindători, grupuri de coconi şi de cocoane ce vestesc Marea Taină a Naşterii Mântuitorului.
Înspre seară, musai se va participa la Sfintele Litii, slujba specială de Crăciun, la Biserica, după care toţi vor petrece, în jurul Bradului de Crăciun, luând Cina festivă.
Pe fundalul colidelor din Maramureş vor fi servite preparate cu specific local, care vor încânta simţurile oaspeţilor. Şi asta, pentru că o învăţătură de viaţă de pe Sfântul Munte Athos spune că “la masă trebuie să îţi hrăneşti şi trupul, dar şi sufletul…”.

* 25 decembrie:
E Ziua Naşterii lui Hristos şi Maramureşul sărbătoreşte! Este o zi plină de bucurie şi de speranţă pentru întreaga omenire!
Turiştii vor lua micul dejun pentru a fi pregătiţi de o zi plină de amintiri iar dimineaţa vor participa, la slujba de la biserică.
Excursiile culturale sau de recreere din această zi vor întregi, după bunul plac al fiecăruia, tabloul unei sărbători speciale.
Cina de seară îi va pregăti pe oaspeţi pentru o nouă colindă.

* 26 decembrie:
Se vor face pregătiri intense pentru cea de a doua zi de sărbătoare, începând aşa cum se cuvine, cu un mic dejun maramureşan.
Turiştii vor pleca apoi să cunoască la picior Maramureşul, de frumuseţea căruia au auzit, peste mări şi ţări şi alte popoare.
Seara vor servi cina, depănând amintirile de peste zi la un pahar de horincă.

* 27 decembrie:
Regalul tradiţional în Maramureş nu se poate încheia fără o participare la Festivalul datinilor şi obiceiurilor de iarnă din Sighetu Marmaţiei.

* 28 decembrie:
Ultima zi în Maramureş, ultimele gânduri şi simţiri şi apoi, despărţirea - musai cu gândul reîntoarcerii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0938 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013187 (s)