News Flash:

Mii de oameni vor beneficia de aceasta gratuitate. Este lege

26 Aprilie 2018
3476 Vizualizari | 0 Comentarii

Vineri, 27 aprilie, intra in vigoare aceasta lege! Mii de romani vor beneficia de aceasta gratuitate! Actul normativ a fost publicat recent in Monitorul Oficial, iar de vineri se aplica. Potrivit Legii nr. 95/2018, incepand cu 27 aprilie, studentii, masteranzii si doctoranzii vor beneficia de gratuitate la biletele de tren, indiferent de varsta.

Pana acum de aceasta gratuitate beneficiau doar cei cu varste mai mici de 26 de ani.

„Prin exceptie de la prevederile art. 205 alin. (2) (doar studentii cu varsta de pana la 26 de ani pot beneficia de reduceri la transport – n. red.) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011(…), studentii inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa – licenta, master, doctorat – in institutiile de invatamant superior acreditate, indiferent de varsta, beneficiaza de gratuitate la transportul feroviar intern”, se precizeaza in actul normativ mentionat.

Asadar, prin acest act normativ, se elimina limita de varsta pentru cei care pot circula gratuit cu trenul. Gratuitatea la transportul feroviar pentru studentii cu varsta de pana la 26 de ani a fost introdusa prin OUG 2/2017 si detaliata prin Hotararea de Guvern nr. 42/2017. Limita de varsta a fost, insa, contestata de mai multe voci in ultimul an, fiind considerata discriminatorie. Pentru a beneficia de gratuitate, studentii trebuie sa fie inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa, in institutii de invatamant superior acreditate. Gratuitatea este valabila doar pentru transportul la clasa a II-a a trenurilor si doar pentru calatoriile in tara. La achizitionarea biletelor, studentii trebuie sa prezinte legitimatia de transport eliberata de institutia de invatamant la care sunt inscrisi, precum si un act de identitate, scrie avocatnet.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lege romani beneficia gratuitate actul normativ monitorul oficial
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0728 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016228 (s)