News Flash:

Ministrul Turismului: Romania trebuie sa organizeze cat mai multe infotripuri pentru atragerea de tour-operatori straini

21 Aprilie 2017
157 Vizualizari | 0 Comentarii
Bugetul de promovare externa a Romaniei este, in acest an, de aproximativ 5 milioane de euro, suma din care vor putea fi organizate inclusiv infotripuri pentru bloggeri, jurnalisti si tour-operatori straini, a declarat, miercuri, ministrul Turismului, Mircea Dobre.
'La ora actuala, se lucreaza la o strategie de promovare pe care lucram cu cei din privat. Statul roman nu poate vinde servicii de pachete turistice, ci doar poate face o promovare. Pana acum nu am avut o strategie de promovare turistica. Eu spun ca, pentru a atrage cat mai multi tour-operatori din afara Romaniei, trebuie sa organizam cat mai multe infotripuri, pentru ca este corect ca acela care vine aici, simte locurile si vede exact ce locuri viziteaza. Infrastructura turistica in Romania s-a dezvoltat foarte mult. Infotripurile vor fi finantate de stat. Exista un buget de promovare externa, in care intr-adevar avem Hotararea de Guvern 20/2012 care ne ajuta si avem astfel temei legal de a organiza aceste infotripuri. La ora actuala, avem un buget total alocat de aproximativ 5 milioane de euro. Din aceasta suma se vor mai plati targurile, reprezentarile externe. Infotripurile vor putea fi organizate cu tour-operatori, bloggeri, jurnalisti, tot ce inseamna zona de turism. Aceste infotripuri vor fi organizate in orice perioada a anului, dar pe baza unui plan ce va fi discutat in Comitetul Consultativ in Turism si vom decide, impreuna cu cei din privat, in asa fel incat sa nu iasa vreodata discutii', a subliniat Dobre.
Ministrul Turismului a mentionat, totodata, ca Romania va avea la 1 iulie 2017 primul Master Plan de Investitii in Turism, in care vor fi incluse peste 1.400 de proiecte depuse de consiliile judetene si primariile care au in subordine statiuni de interes national sau local.
'Consiliile judetene, in special Unitatile Administrativ Teritoriale (UAT), primariile care au in subordine statiuni de interes national sau statiuni de interes local au depus peste 1.400 de proiecte pentru realizarea Master Planului pentru Investitii. Aceste proiecte se vor aseza pe harta Romaniei si se vor legifera printr-o Hotarare de Guvern, in asa fel incat sa avem si noi, prima oara in istoria Romaniei, un Master Plan de Investitii in Turism. Acesta va fi gata la 1 iulie 2017. In ceea ce priveste impozitul specific, spun ca este o lege care va ajuta foarte mult sa creasca, practic, calitatea serviciilor in turismul din Romania, dar si calitatea serviciilor in industria ospitalitatii, in general', a afirmat Mircea Dobre.
Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a participat, miercuri, alaturi de reprezentanti din industria turismului si a ospitalitatii, la prima editie a Conferintei Nationale a Industriei Ospitalitatii, organizata la Bucuresti de asociatia patronala a hotelurilor si restaurantelor din Romania — HORA.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

bugetul promovare externa romaniei bloggeri jurnalisti mircea dobre
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0848 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023294 (s)