News Flash:

Moaste ale Sfantului Ioan-Paul al II-lea, expuse la Catedrala greco-catolica din Cluj

20 Octombrie 2017
204 Vizualizari | 0 Comentarii
Moaste ale Sfantului Papa Ioan-Paul al II-lea vor fi expuse, duminica, pe parcursul intregii zile, in Catedrala greco-catolica "Schimbarea la Fata" din Cluj-Napoca. 
Potrivit unui comunicat al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, credinciosii se vor putea inchina la moaste in orele dintre celebrarile liturgice duminicale, programate de la orele 08.30, 10.30 (celebrata de Episcopul eparhial) si 18.00, si vor ramane in catedrala atat timp cat vor fi credinciosi dornici sa stea cateva momente, in reculegere, in fata lor. 
"Va fi astfel readus in inimi modelul marelui sfant al Bisericii Catolice, dar si al unui mare Om, iubitor de Dumnezeu si de oameni, in ziua pomenirii sale de catre calendarul liturgic latin", se arata in comunicatul de presa. 
Relicvariul, insotit si de un atestat cu privire la prezenta picaturilor din sangele Papei, este un dar pentru Eparhia de Cluj-Gherla din partea celui care i-a fost secretar timp de aproape 40 de ani, Cardinalul Stanislav Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia
Sfantul Ioan-Paul al II-lea este considerat un apropiat prieten al Bisericii Romane Unita cu Roma Greco-Catolica (BRU) pe care a numit-o "Biserica a martirilor si marturisitorilor". Prieten al tuturor romanilor, el a numit Romania "Gradina Maicii Domnului". 
"Trebuie mentionat faptul ca primele generatii de episcopi greco-catolici romani au primit Bulele Pontificale cu sigiliul si semnatura Pontifului Ioan-Paul al II-lea. Putem spune ca de personalitatea Papei Ioan-Paul al II-lea se leaga reinvierea Bisericii noastre dupa perioada de persecutie. Doresc sa subliniez si memorabila vizita in Romania a Episcopului Romei, intaia vizita a unui urmas al Sfantului Apostol Petru pe plaiurile mioritice, din luna mai a anului 1999, care a trezit acea voce a poporului drept-credincios ce a ramas in sufletul Pontifului Ioan-Paul al II-lea si, cu siguranta, si al poporului roman, strigatul 'Unitate, Unitate!'", a afirmat, potrivit comunicatului, episcopul eparhial de Cluj-Gherla, Florentin. 
Potrivit sursei citate, un relevant portret al Sfantului Ioan-Paul al-II-lea a fost realizat, la data beatificarii, de succesorul sau pe tronul Sfantului Petru, Papa Benedict al XVI-lea. 
Papa Ioan-Paul al II-lea a venit in vizita in Romania, la Bucuresti, in mai 1999, aceasta fiind prima vizita a unui papa intr-o tara majoritar ortodoxa. 
Dupa un pontificat de 26 de ani, in ziua de 2 aprilie 2005, Papa Ioan-Paul al II-lea a trecut la Cele Vesnice, in resedinta papala din Cetatea Vaticanului. Funeraliile au avut loc in Piata "Sfantul Petru" la 8 aprilie, ramasitele sale pamantesti fiind apoi depuse in Grotele Vaticanului. 
Procesul de beatificare si canonizare a inceput la 28 aprilie 2005, Papa Benedict al XVI-lea acordand dispensa pentru perioada de cinci ani de la moarte, necesara pentru inceperea procesului. Ioan-Paul al II-lea a fost beatificat la 1 mai 2011, de catre Papa Benedict al XVI-lea, in cadrul unei ceremonii solemne celebrata in Piata Sf. Petru din Roma. A fost canonizat de catre Papa Francisc la 27 aprilie 2014. Ziua comemorarii liturgice a Papei Ioan-Paul al II-lea a fost stabilita de Biserica Catolica la data de 22 octombrie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

moaste papa ioan expuse catedrala cluj eparhiei credinciosi reculegere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0904 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020625 (s)