News Flash:

Modul unic in lume in care este preparat pastravul in Bucovina. Un vanator a gasit solutia

3 Ianuarie 2018
356 Vizualizari | 0 Comentarii

Cine s-a saturat de Craciun de mancarurile preparate din carne de porc poate incerca de acum inainte pastravul preparat in Bucovina.

Localnicii il afuma cu conuri de brad si il pun la pastrat in cobza din cetina. Iar daca ajungeti in zona, incercati in restaurante si la pensiuni carnatii din pastrav si cremele preparate din gustosul peste cu miere si nuci. Si bineinteles, nu ratati borsul de peste sau pastravul prajit, uns bine cu mujdei.

La Valea Putnei, in apropiere de Campulung Moldovenesc, pastravul este stropit intai cu sare de Cacica si dupa 12 ore este spalat si uns cu miere. Apoi, alte doua ore este scaldat in fum, arata stirileprotv.ro.

Cand este gata, pastravul se aseaza in cobze din cetina de brad. Localcnii spun ca un vanator a gasit aceasta solutie pentru ca pestele sa poata fi transportat pe o distanta mai mare fara sa se strice.

Ca sa duca mai departe retetele, Florin a luat 400 de mii de euro - bani europeni - si a ridicat in Valea Putnei o fabrica.

Florin Irimescu, director fabrica: “Am gasit aici un filon neexploatat in lume, modul asta unic de a prepara cu multa pasiune pastravul si de a-l ambala intr-un fel care e unic, nicaieri nu se gaseste, dar peste tot este apreciat. Retetele vechi sunt la baza a tot ceea ce facem.”

Acelasi pastrav afumat este folosit si pentru prepararea altor delicatese. Apreciati sunt si carnatii de peste, iar in restaurante cunoscatorii cer bors. La fel de cautat este si pastravul prajit cu mamaliga si mujdei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

craciun mancarurile preparate pastravul bucovina localnicii
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019945 (s)