News Flash:

Muntele sacru din sudul Chinei - VIDEO

2 Decembrie 2011
2224 Vizualizari | 0 Comentarii
Heng Shan

Heng Shan” este al doilea dintre cei cinci munţi sacri ai Chinei. Situat la 100 de km sud de Changsha, el este cunoscut drept „muntele sacru din Sud”. Având o înălţime de 1290 metri, vârful său cel mai semeţ apare şi dispare în marea de nori.

De multă vreme, acest munte este comparat cu o pasăre care zboară sau planează. Ceea ce reţine atenţia sunt cele cinci curiozităţi ale acestui munte, în apropierea templului „Chang Jiang Tian” se află doi arbori care cresc din aceeaşi rădăcină: un multineroas bătrân de 355 ani şi un padus de peste 100 de ani. De departe, nu-i poţi deosebi, deoarece amândoi formează o coroană stufoasă. Nu-i distingi decât privindu-le cu atenţie forma frunzelor. Totuşi, în timpul iernii această confuzie nu se mai face: multineroas îşi păstrează frunzele, celălalt este desfrunzit. Tot aici întâlneşti „arborele bucuriei regăsite”.

Coroana sa se înalţă până la trei metri, iar o ramură se îndoaie până când se întâlneşte din nou cu trunchiul. Nu se ştie cum a fost posibilă o astfel de modificare a direcţiei ramurii. Acest arbore, se spune, îţi poate vorbi despre unirea şi despărţirea oamenilor, de unde provine denumirea sa de „arborele bucuriei regăsite” sau „arborele dragostei”, încă un mister: Timp de două sau trei nopţi ale celei de-a treia luni a calendarului lunar se pot vedea două puncte luminoase în valea din apropierea templului „Chang Jiang Tian”, de mărimea unei mingi de baschet. Ele se rotesc în aer, urcă sau coboară cu dezinvoltură. Aceste puncte luminoase au forma unor mii şi mii de vietăţi minuscule, asemeni unor viermişori lucitori.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Video


heng shan changsha multineroas padus arborele dragostei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1059 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013020 (s)