News Flash:

Muntii Ciucas - Carpatii Orientali - VIDEO

7 Decembrie 2011
4034 Vizualizari | 0 Comentarii
Muntii Ciucas
Masivul Ciucas sunt alcatuiti din doua culmi principale, culmea Ciucas - Bratocea pe aliniamentul SV-NE si culmea Gropsoarele - Zaganu pe directia NV-SE, unite prin inseuarea muntelui Chirusca. Culmea Ciucas - Bratocea reprezinta partea de vest a masivului, ce se imparte in doua compartimente separate de saua Tigailor.

Culmea Ciucas reprezinta compartimentul nordic, atingand inaltimea maxima in Varful Ciucas (1954 m), iar culmea Bratocea reprezinta componenta sudica, intinzandu-se pe mai bine de 5 km. Culmea Gropsoarele-Zaganu se intinde pe mai bine de 4 km, avand un relief mai monoton in partea de nord, inaltimea maxima fiind varful Gropsoarele de 1883 metri. Din punct de vedere hidrografic trebuie amintit raul Teleajen si Paraul Berii.

Exista o rezervatie naturala cu relief ruiniform si cu o vegetatie bogata de pajisti, tufarisuri (afin, ienupar, smardar, jneapan) si plante de stancarie (rogoz verde, floare de colt). In Masivul Ciucas traiesc numeroase animale salbatice: urs, mistret, cerb, ras, vulpe, jder, veverita, pisica salbatica, capra neagra. Pasarile sunt reprezentate prin vultur, acvila de munte, uliu, privighetoare, cinteza, scatiu, iar reptilele prin vipera comuna si soparla de munte (Lacerta vivipara).

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Video


masivul ciucas gropsoarele zaganu culmea ciucas varful ciucas
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0939 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013542 (s)