News Flash:

Muntii Rarau - Carpatii Orientali

1 Octombrie 2011
4821 Vizualizari | 0 Comentarii
Muntii Rarau
Muntii Rarau - Giumalau constituie o zona turistica de mare importanta in cadrul Carpatilor Orientali fiind formata din doua masive stans legate a caror importanta pentru turism deriv din urmatoarele aspecte: varietatea peisajelor naturale impuse de relief si vegetatie, accesibilitatea determinata de prezenta culoarelor de vale ce incadreaza cele doua masive montane.

Masivul Giumalau se afla la vest de Izvorul Giumalau si Chiril, este alcatuit din roci cristaline (sisturi cristaline), in structura geografica se impune o culme centrala cu desfasurare NV-SE corespunzatoare alineamentului de roci cu rezistenta cea mai mare si care au altitudini mai mari de 1400m. Cele mai insemnate obiective turistice din acest masiv sunt: creasta centrala, sectorul dintre varfurile Chilii, Giumalau, Poiana Ciungilor cu o bogata vegetatie subalpina (afin si ienupar) si cu numeroase puncte de belvedere asupra unei mari parti din Carpati. Stancile, versantii abrupti si ingustarile (cheile) de pe Valea Bistritei intre localitatea Rusca si Cheile Zugreni, vaile inguste cu repezisuri frecvente, rezervatia forestiera din bazinul Putnei (padure seculara de molid), pastravarii.

Relieful ofera cele mai variate obiective turistice, zonele cele mai cautate sunt: Pietrele Doamnei, Pietrele Buhei, Varful Popchii Raraului, Piatra Zimbrului, Pestera cu Lilieci.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

masivul giumalau obiective turistice stancile cheile zugreni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2667 viz    0 com
2299 viz    0 com
3391 viz    1 com
3104 viz    0 com
3767 viz    0 com
2353 viz    0 com
2412 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0855 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017572 (s)