News Flash:

Nazare cere Tarom sa obtina un pret mai mic de la Globe Ground pentru manevrarea bagajelor

10 Martie 2012
1224 Vizualizari | 0 Comentarii
Alexandru Nazare
Alexandru Nazare, ministrul transporturilor, cere companiei aeriene nationale Tarom renegocierea in cel mult doua saptamani a contractului de handling (manevrare a bagajelor) cu Globe Ground Romania pentru reducerea costurilor.

"Vanzarea unui pachet de actiuni de 20% din Tarom pana la sfarsitul lunii iunie presupune si luarea tuturor deciziilor necesare astfel incat aceasta companie sa devina mai atractiva pe piata. Analiza de diagnostic a Tarom impune renegocierea contractului de handling ca masura de reducere a cheltuielilor si implicit a pierderilor. Aveti la dispozitie 2 saptamani pentru a semna noul contract", le-a transmis ieri Nazare responsabililor in domeniul aviatiei din cadrul ministerului. Actualul contract de handling incheiat de Tarom cu Globe Ground Romania dateaza din anul 2002. Conform site-ului tiriacholdings.ro, Globe Ground face parte din grupul lui Ion Tiriac.

Globe Ground Romania, infiin­tata in 1992, ofera servicii de handling aeronave la sol si tractare aeronave. Firma este detinuta de Tarom cu un pachet de 37%, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti cu 13%, Ser­visair Germania cu 25% si Balaclava Olanda cu 25%.

În 2010 compania Globe Ground Romania a obtinut o cifra de afaceri de 75,6 milioane de lei (17,8 mil. euro) si un profit de 15,9 milioane de lei (3,7 mil. euro) la un numar de 801 angajati, potrivit datelor de la Ministerul de Finante. Obiectul de activitate declarat al companiei este de manipulari.

Compania de handling mai lucreaza cu companiile Aegean Airlines, Air Europa, Air Malta, Carpatair, Austrian Airlines, Bulgaria Air, Lufthansa, Lot Polish Airlines si alte companii aeriene. Pe aeroportul din Otopeni serviciile de handling mai sunt asigurate si de compania Menzies Aviation, care lucreaza cu Air France, Alitalia, Iberia si alte companii.

Date preliminare arata ca Tarom, care este pe lista de companii scoase la vanzare, a avut anul trecut pierderi de 58,6 mil. euro. Pana la finalul lunii mai trebuie publicat prospectul pentru vanzarea unui pachet de 20% din Tarom prin oferta publica initiala (IPO), urmand ca finalizarea privatizarii pachetului de actiuni sa aiba loc pana la finalul lunii iunie, conform calendarului convenit cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Pe lista guvernului pentru privatizare mai sunt puse si companiile CFR Marfa, unde se doreste privatizarea prin vanzarea tuturor actiunilor.

Si Posta Romana apare pe aceasta lista. Ministerul Comunicatiilor a anulat recent procedura de atribuire a contractului de servicii de expertiza economica, tehnica si juridica in vederea atragerii unui investitor strategic minoritar la Posta Romana. Posta a finalizat anul trecut cu pierderi de 4,3 milioane de euro, mai mici cu 23,7 milioane de euro fata de anul anterior, dupa ce a reziliat contracte paguboase in valoare de 441 de milioane de euro, potrivit oficialilor companiei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

alexandru nazare ministrul transporturilor tarom aegean airlines lot
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0978 (s) | 25 queries | Mysql time :0.014117 (s)