News Flash:

O firma din Ploiesti va acorda consultanta de 435.000 de lei pentru restaurarea Cetatii Fagarasului

24 Noiembrie 2017
256 Vizualizari | 0 Comentarii

Autoritatile din Fagaras au semnat din luna iunie contractul de finantare prin Programul Operational 2014 – 2020 pentru proiectul de restaurare a Cetatii Fagarasului. Acesta are o valoare totala de 21,80 milioane lei, din care 21,36 milioane lei sunt fonduri nerambursabile, iar in vederea implementarii proiectului, edilii fagaraseni au nevoie si de servicii de consultanta. Valoarea contractului pentru acordarea acestor servicii fusese estimata la suma de 465.954 lei, iar pentru desemnarea unui consultant a fost organizata o licitatie, la care s-au prezentat doua firme,. Oferta declarata castigatoare a fost cea a societatii Duopart Consulting din Ploiesti. In conformitate cu contractul semnat, firma prahoveana va acorda asistenta tehnica pe toata durata derularii proiectului – care este estimata la 25 de luni –  in schimbul sumei de 435.000 de lei.

Prin acest proiect de restaurare a monumentului istoric se vor realiza lucrari de interventie asupra castelului cu turnurile de colt, precum si asupra incintei bastionare cu turnul de poarta si cladirile anexa, construite in 1640. Potrivit contractului de finantare, lucrarile ar urma sa fie terminate in luna septembrie a anului 2019, apoi, in incinta cetatii se vor organiza festivaluri, expozitii si ateliere mestesugaresti.

Turismul scoate Grecia din austeritate, dupa 10 ani de criza

Grecia se asteapta sa inregistreze un surplus bugetar peste asteptari in 2018, acesta urmand sa fie al treilea an consecutiv de depasire a tintei de surplus bugetar, o evolutie care ar putea ajuta la relaxarea masurilor de austeritate impuse populatiei, a declarat luni, pentru Reuters, un oficial guvernamental.

In varianta finala a proiectului de buget pentru 2018, ce urmeaza sa fie trimis marti Parlamentului, autoritatile de la Atena mizeaza pe un surplus primar, care exclude serviciul datoriei, cuprins intre 2,4% si 2,5% din PIB pentru acest an, precum si pe un excedent bugetar de 3,7% din PIB pentru anul viitor, a declarat oficialul guvernamental, sub protectia anonimatului.

Aceste cifre reprezinta o revizuire in sus a estimarilor de surplus bugetar pentru 2017 si 2018. Conform precedentei versiuni a proiectului de buget prezentata la inceputul lunii trecute, autoritatile de la Atena mizau pe surplus bugetar de 2,2% din PIB in 2017 si pe un excedent de 3,57% din PIB in 2018.

De asemenea, oficialul citat de Reuters a dezvaluit ca autoritatile elene mizeaza in acest an pe o crestere economica de 1,6%, mai mica decat avansul de 1,8% preconizat anterior, urmand ca in 2018 economia Greciei sa urce cu 2,5%, usor peste estimarile anterioare referitoare la o crestere de 2,4%. Noile estimari sunt ,,in linie cu asteptarile Comisiei Europene”, a precizat oficialul elen.

Incepand din 2008, Grecia a fost intr-o continua recesiune, exceptand o scurta perioada de crestere inregistrata in 2014, iar cele trei acorduri de asistenta negociate cu creditorii internationali au obligat Atena sa adopte reforme dureroase care au inclus reduceri de cheltuieli si majorari de taxe. Economia Greciei este in prezent la un sfert fata de valoarea inregistrata la inceputul recesiunii.

In ultimul an, insa, economia Greciei a revenit pe crestere, gratie relansarii turismului si a cererii interne. Potrivit datelor publicate luni de Banca Centrala a Greciei, in primele noua luni ale anului veniturile din turism au crescut cu 10,3%, pana la 12,99 miliarde de euro.

Cel de al treilea program de asistenta convenit de Grecia cu creditorii internationali, acord in valoare de pana la 86 de miliarde de euro, ar urma sa expire in luna august 2018.

Grecia spera ca la acea data va fi capabila sa se finanteze singura de pe piata, chiar daca o parte dintre banii furnizati in cadrul programului de asistenta vor fi pusi deoparte si vor fi utilizati ca rezerva.

,,Varianta finala a proiectului de buget prognozeaza o rezerva de lichiditati de peste 15 miliarde de euro in perioada de dupa expirarea programului de asistenta. Acesti bani vor proveni in special de la finantarea oferita de creditori, la care se vor adauga veniturile realizate de pe urma noilor emisiuni de obligatiuni derulate in 2018″, a precizat oficialul guvernamental.

Parlamentul de la Atena ar urma sa voteze luna viitoare proiectul de buget pentru 2018.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

autoritatile fagaras contractul finantare programul operational
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0966 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024733 (s)