News Flash:

O tona de bors de peste la ceaun, in acest weekend, in Parcul Tineretului din Capitala

29 Martie 2018
292 Vizualizari | 0 Comentarii

In acest weekend in Parcul Tineretului din Capitala, are loc cel mai mare festin culinar cu preparate din peste. In Ajun de Florii va fi gatit, in premiera, cel mai mare bors de peste, intr-un ceaun cu o capacitate de 1000 de litri, dupa celebra reteta „Regina ciorbelor pescaresti”. Astfel, sambata, incepand cu ora 10, bucataresele iscusite prezente la eveniment vor incepe pregatirea preparatului-vedeta.

Pentru cei o mie de litri de bors se vor folosi 150 de kilograme de sturion, 50 de kilograme de somn, 75 de kilograme de radacina de patrunjel si pastarnac si 5 litri de zeama de lamaie. La final, se va adauga smantana, ou si marar verde din belsug.

Pe langa borsul de peste, cei prezenti se vor putea bucura de un adevarat regal pescaresc. Ii asteapta delicioasa saramura de crap de Dunare, pastrav la tepusa, dorada si somon la gratar, chiftelute si crochete din peste, dar si vestita scrumbie de Dunare. Toate acestea vor fi servite cu mamaliguta proaspata si mujdei de usturoi. Cei care nu tin post se vor putea infrupta din gustosii mititei, proaspeti si bine perpeliti, dar si din carnurile pregatite la gratar.

La desert, sunteti invitati sa incercati cele mai delicioase clatite, umplute cu fel si fel de gemuri si dulceturi pregatite in casa. De asemenea, exista si o varietate de dulciuri si prajituri, pregatite si ele in casa. Va asteptam cu drag la evenimentul care se deruleaza pe tot parcursul weekendului!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

parcul tineretului capitala festin culinar preparate peste ajun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023690 (s)