News Flash:

Obiective turistice din Judetul Vaslui

29 Decembrie 2011
4131 Vizualizari | 0 Comentarii
Situat in estul Romaniei, la granita cu Republica Moldova, judetul Vaslui este una dintre  zonele mai putin cunoscute ale tarii. Desi problemele ridicate de somaj si nivel de trai nu au fost solutionate inca, semnele redresarii au inceput sa apara.

Desi figureaza printre putinele judete din Romania fara resurse naturale, Vasluiul dispune de alte tipuri de bogatii. Situat in Podisul Moldovei, intr-o zona pitoreasca de dealuri domoale si campii fertile, Vasluiul are un sol ideal pentru agricultura. Podgoriile si livezile de pomi fructiferi au fost candva celebre in tara. Padurile de foioase (in special cele de stejar), in care pot fi organizate partide de vanatoare, iazurile si lacurile bogate in peste, peisajele pot deveni puncte de atractie pentru turistii dornici sa cunoasca locuri autentice, cu iz arhaic.

Valea Similei, intre Barlad si manastirea Floresti, cu dealuri impadurite, din ce in ce mai abrupte, creeaza impresia unui peisaj submontan. Valea Racovei, intre Vaslui si Malinesti, este una dintre cele mai pitoresti din judet. Aici se gasesc paduri bogate in mistreti, precum si un sit arheologic, unde au fost descoperite urme ale trecerii bastarnilor, prima populatie migratoare germanica pe teritoriul Romaniei de astazi. Pe Valea Saca, in comuna Padureni, se afla aproximativ sase hectare de coasta arida, utilizata in prezent ca pasune, unde cresc peste 200 de specii de plante angiosperme, dintre care 37 de specii unice in flora Moldovei. Cu investitii minime, zona, reprezentand cea mai nordica rezervatie de stepa propriu- zisa din Romania, ar putea fi introdusa in circuitul turistic. Desi aici cresc numeroase specii rare caracteristice pajistilor si saraturilor de stepa, regiunea nu a fost declarata, deocamdata, rezervatie botanica.

Rezervatia paleontologica de la Malusteni, situata la 55 de kilometri de orasul Vaslui, este una dintre cele mai bogate rezervatii de acest gen din Romania, cuprinzand numeroase fosile de maimute, antilope, camile, testoase, rechini, broaste testoase de talie mare, caprioare. Multe dintre speciile de la Malusteni au fost semnalate pentru prima oara in paleontologie. O alta rezervatie de fosile, din pleistocen, se afla la Nisiparia Hulubat, la marginea de nord a municipiului Vaslui, unde, pe langa fosile de mamifere a fost gasita si o bogata fauna de nevertebrate pleistocene. În Padurea Harboanca, de la Brahasoaia, la 16 kilometri nord-vest de Vaslui, vizitatorii pot vedea numeroase specii de stejar, in vreme ce langa Coroiesti se afla o alta rezervatie botanica.

Padurea Badeana, ideala pentru excursii, reprezinta unul dintre putinele vestigii ale intinselor paduri de silvostepa din trecut, iar pe Movila lui Burcel se intalnesc numeroase plante rare din flora Moldovei. În judetul Vaslui se intalnesc si arbori seculari, ocrotiti de lege, dintre care amintim: plopul de la Rafaila, unic in tara prin proporsiile sale impozante, avand o circumferinta a trunchiului de 14 metri. Localnicii spun ca plopul ar fi din vremea lui Stefan cel Mare. La Tolontan, in comuna Dimitrie Cantemir, poate fi admirat un stejar impunator, de peste 400 de ani vechime, care are o coroana cu un diametru de peste 35 de metri si o inaltime de 30 de metri. La Bunesti-Valea Chinanului, chiar in jurul cabanei de vanatoare, se afla 173 de stejari brumarii, cu varste cuprinse intre 200 si 500 de ani.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

republica moldova judetul vaslui valea similei manastirea floresti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015449 (s)