News Flash:

Orasul Buzau

13 Aprilie 2012
3700 Vizualizari | 0 Comentarii
Orasul Buzau

Orasul Buzau se afla pe malul drept al raului Buzau, in dreptul iesirii acestuia dintre dealurile subcarpatice de curbura si este resedinta si cel mai mare oras al judetului Buzau, din regiunea istorica Muntenia. Avand 134.227 locuitori la recensamantul din 2002, este al optsprezecelea oras ca populatie din Romania.


In Buzau functioneaza cateva hoteluri, printre care se numara Hotel Crang, Hotel Pietroasa si Hotel Bucegi. In Buzau se pot vizita parcul Crang si Casa Vergu-Manaila, cladire din secolul al XVIII-lea care gazduieste astazi o colectie de etnografie si arta populara. De asemenea, orasul Buzau se afla in apropierea altor obiective turistice, valea Buzaului, Rezervatia Vulcanii noroiosi de langa Berca, Focul viu de la Lopatari, Manastirea Ciolanu si tabara de sculptura de la Magura, statiunea Sarata Monteoru sau localitatea Pietroasele unde au fost descoperite un celebru tezaur gotic si un castru roman.


Dupa incheierea unei perioade de distrugeri succesive in secolele al XVII-lea-al XVIII-lea, economia Buzaului a capatat si o importanta componenta industriala, in paralel cu dezvoltarea unui sistem de invatamant. In aceasta perioada a fost construit si Palatul Comunal, cladirea emblematica a orasului, a fost amenajat parcul Crang, principala zona verde si, tot atunci, Buzau a devenit un important nod feroviar. In perioada comunista, orasul s-a extins mult, triplandu-si populatia, si au fost construite numeroase fabrici, din care mare parte functioneaza si astazi, in contextul trecerii la o economie de piata.
Raul Buzau, pe al carui mal drept se afla, formeaza limita nordica a orasului. Forma orasului este alungita, orasul fiind mai mare de-a lungul raului. Buzaul ocupa altitudini de la 101 metri in nord-vest, in apropierea dealurilor pana la 88 metri in apropierea raului, media fiind de 95 de metri (cat este si altitudinea in centrul orasului, in piata Dacia).


Flora Buzaului este reprezentata mai ales de o padure aflata in vestul orasului, rest din Codrii Vlasiei, padure de stejar de 189 hectare. Parcul Crang ocupa 10 hectare din aceasta padure. Mare parte din strazile din Buzau au copaci plantati pe margine, castani pe Bulevardul Nicolae Balcescu si tei pe Bulevardul Unirii. Printre plantele crescute de localnici in gradini se numara trandafiri, zambile, lalele, bujori, si petunii, ca si vita de vie si iedera pentru umbra. Fauna salbatica din Buzau este compusa din animale adaptate vietii in oras. Cele mai des intalnite pasari sunt vrabia, si gugustucul, iar rozatoarele sunt reprezentate de dihor si sobolanul cenusiu. Lacurile sunt populate cu pesti mici, cum ar fi boarta si tiparul, si de gusteri si melci.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

orasul buzau hoteluri obiective turistice manastirea ciolanu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2181 viz    0 com
1145 viz    0 com
3924 viz    0 com
1781 viz    0 com
4085 viz    0 com
2068 viz    0 com
2470 viz    0 com
2984 viz    0 com

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0722 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011316 (s)