News Flash:

Orasul din Romania in care vor circula autobuze electrice din aceasta luna

3 Aprilie 2018
231 Vizualizari | 0 Comentarii

Primaria Cluj-Napoca se pregateste sa innoiasca flota de transport prin achizitionarea a 11 autobuze electrice Solaris, care vor fi livrate pana la sfarsitul lunii aprilie

Primaria Cluj-Napoca a anuntat inca de anul trecut ca intentioneaza sa cumpere 30 de autobuze electrice, in valoare totala de 15 milioane de euro.

“Am semnat acordul cadru privind achizitionarea a 30 de autobuze electrice. Primele 11 autobuze electrice vor fi livrate, potrivit contractului, in maxim 9 luni de la semnarea contractului subsecvent (cel tarziu martie 2018). Banii pentru aceste 11 autobuze provin din fonduri elvetiene (85%) si buget local (15%). Urmatoarele 19 autobuze urmeaza sa fie achizitionate din fonduri locale si europene. Autobuzele au o capacitate de 78 de locuri, dotate cu wi-fi, camere video, aer conditionat si platforma joasa pentru persoane cu dizabilitati”, spunea Boc in iulie 2017, potrivit monitorulcj.ro.

Autobuzele vor avea o autonomie de 105 kilometri, iar costul fiecaruia este de 500.000 de euro.

“Autobuzele au o garantie de 5 ani, costurile de mentenanta si piese de schimb fiind asigurate de firma castigatoare, Solaris. De asemenea, autobuzele au o autonomie de 105 km si vor fi incarcate in 13 statii lente si rapide. Incarcarea lenta dureaza 6 ore, iar cea rapida 10 minute. Pretul unui autobuz electric este de aproximativ 500.000 euro”, mai spunea Boc.

Joia trecuta, in sedinta extraordinara de Consiliu Local s-a votat un proiect privind aprobarea studiului de oportunitate pentru innoirea flotei de transport prin achizitionarea mijloacelor de transport public – autobuze electrice.

“Prin dezvoltarea unui sistem de transport public de calatori atractiv si eficient, prin modernizarea/extinderea unei retele coerente de piste pentru biciclete, dar si prin modernizarea unor spatii pietonale se pot asigura conditiile pentru realizarea unui transfer sustenabil al unei parti din cota transportului privat cu autoturisme, in crestere in Romania, catre transportul public si catre utilizarea bicicletei. Achizitia noilor autobuze electrice va contribui la scaderea emisiilor de dioxid de carbon provenite din transportul rutier si va avea un impact pozitiv direct asupra poluarii in municipiul Cluj-Napoca. Proiectul vizeaza ca rezultat cresterea numarul de pasageri ai transportului in comun in detrimentul mijloacelor de transport poluante, eficientizarea transportului de suprafata, cresterea atractivitatii orasului ca destinatie turistica, reducerea impactului negative asupra mediului”, se arata in documentul citat.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

primaria autobuze electrice euro acordul livrate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023861 (s)