News Flash:

Orasul Oradea

28 Decembrie 2011
2132 Vizualizari | 0 Comentarii
Orasul Oradea

Oradea este resedinta si cel mai mare municipiu al judetului Bihor, situat in vestul Romaniei, pe raul Crisul Repede, in imediata apropiere a granitei cu Ungaria. Totodata este si cel mai important oras din regiunea istorica Crisana. Statiunile balneare Baile Felix si Baile 1 Mai se afla la o distanta de 8 km, respectiv 4 km de oras.

Pe langa apele termale recunoscute pe plan international pentru efectele sale terapeutice, in aceasta zona se gaseste o formatiune carstica spectaculoasa, mai exact, un aven cu o adancime de 86 de metri, denumit in zona "Craterul de la Betfia", precum si paraul termal Peta, cu o vegetatie tropicala unica in Europa. De secole, municipiul Oradea a reprezentat un punct important de referinta pentru zona, fiind cel mai important centru cultural si comercial.

Situat la numai 13 km de granita de vest a Romaniei, municipiul Oradea, resedinta administrativa a judetului Bihor, ocupa o pozitie central-europeana privilegiata, constituind un important nod de comunicatii, aflat la o distanta sensibil egala de capitalele regiunii: Bucuresti (651 km), Viena (518 km), Budapesta (248 km), Praga (676 km). Flora municipiului nu difera de cea a judetului. In numeroase zone ale orasului cresc arbori de magnolii, iar in apropiere de Oradea exista o padure relativ intinsa de foioase.

Raul Crisul Repede a creat in mai multe zone o lunca, unde vegetatia este tipica acestui relief. Animalele salbatice lipsesc aproape in totalitate, existand totusi grupuri de rozatoare si mamifere mici, precum si caprioare, in padurea Felix de langa oras. Dar sunt si unele reptile cum ar fi soparla si sarpele de apa care se afla indeosebi pe malurile Crisului Repede. Dintre mamifere putem aminti si vidra. La recensamantul din 2002 municipiul avea 206.614 de locuitori.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

oradea resedinta administrativa bucuresti viena budapesta praga
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2090 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012120 (s)