News Flash:

Orasul Piatra Neamt

22 Septembrie 2011
2827 Vizualizari | 0 Comentarii
Orasul Piatra Neamt

Situat pe valea Bistritei in nord-estul Romaniei, orasul Piatra Neamt este municipiul resedinta al judetului Neamt, in urma cu noua ani figurand 104.914 locuitori. Este al doilea centru industrial al judetului din punct de vedere industrial, dupa municipiul Roman, cunoscand o dezvoltare economica remarcabila dupa 2005, cand a fost declarat si resedinta Regiunii de dezvoltare nord-est.

Orasul are o clima temperat continentala, cu veri scurte, racoroase si placute, toamne lungi, ierni blande, fara geruri mari si zapada din abundenta, bucurandu-se de toate avantajele unei naturi unice. Este un "mic paradis" asemeni unei statiuni de vacanta. Cele mai importante ape curgatoare sunt Bistrita si Cuiejdi, iar printre paraiasele cu debite variabile se regasesc Doamna, Sarata, Borzoghean. Lacurile de pe raza municipiului Piatra Neamt sunt acumularea Lacul Batca Doamnei (255 ha si un volum de cca. 10 mil. mc, format de barajul cu acelasi nume) si lacul Reconstructia (10 ha si un volum de cca. 250 mii mc, din care se desprinde canalul hidrotehnic al Bistritei). Relieful se caracterizeaza prin masivitate si altitudini mai mari in vest si in partea superioara a bazinului hidrografic, apoi tot mai reduse spre est si sud-est.

In partea de nord a orasului se ridica muntele Cozla, cu altitudini de 657m in punctul numit „Trei Coline" si 679m in punctul „Trei Caldari" (aproape de satul Garcina). Pe Cozla au fost descoperite in 1882 izvoare de ape minerale cloruro-sodice si sulfuroase, recomandate de analizele facute la vremea respectiva de Petru Poni, in tratarea afectiunilor digestive si circulatorii.

Una dintre atractiile din Piatra Neamt este telegondola care face legatura dintre: gara-Cozla (cota Trei Coline). Acest traseu are o lungime de 1.915m, pe Cozla vor fi amenajate de altfel si spatii de cazare, spatii comerciale si cafenele. Aici, iarna, se schieaza pe partia special amenajata, iluminata noaptea. Exista telescaun pentru transportul de la baza pana in varful partiei. Exista centru de inchirieri de echipament necesar pentru schi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

piatra neamt mic paradis lacul reconstructia trei coline telegondola
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2474 viz    0 com
4725 viz    0 com
2377 viz    0 com
1719 viz    0 com
2357 viz    0 com
3221 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018273 (s)