News Flash:

Orasul Sibiu

17 Noiembrie 2011
2038 Vizualizari | 0 Comentarii
Sibiu

Sibiul este resedinta si cel mai mare municipiu al judetului Sibiu, fiind un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei. Statiunea de iarna Paltinis se afla la 37km distanta de centrul municipiului, iar lacul glaciar Balea se afla la aproximativ 100km distanta de oras.

In vremea romana, zona Sibiului era cunoscuta sub denumirea de Cibiniensis/Cibinium, de aici derivand numele raului ce trece prin oras (Cibin) si denumirea romaneasca a orasului. In zona actualului cartier Gusterita a existat o asezare romana numita Cedonia. Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi asezari, probabil slave, imediat dupa mijlocul secolului al XII-lea de colonisti sasi din teritoriul Rin-Mosela. In secolul al XIV-lea, Sibiul a devenit un mare centru de comert si timp de secole a fost cea mai importanta cetate germana din Transilvania. Mestesugarii din oras erau organizati in bresle, in 1376 fiind cunoscute un numar de 19 bresle. In anul 1366 Sibiul a fost declarat "oras". Sibiul este unul din cele mai prospere orase din Romania si primeste una din cele mai mari rate de investitii straine. Industriile clasice ale orasului sunt industria constructoare de masini (Bilstein Compa), industria confectiilor (Mondex, Mondostar), industria produselor alimentare (Scandia) si industria de rechizite scolare (Flaro). In anul 2007, Sibiu a fost Capitala Europeana a Culturii, impreuna cu Luxembourg. Fiind cel mai important eveniment cultural in istoria orasului a fost vizitat de un numar mare de turisti romani si straini. Sibiul si imprejurimile sale sunt una din cele mai vizitate zone din Romania.

Centrul istoric este unul dintre cele mai bine pastrate locatii istorice din tara. Multe din zidurile si sistemele de fortificatii sunt mentinute intr-o stare foarte buna. Centrul istoric este in proces de a deveni Patrimoniu UNESCO. In Sibiu se gasesc muzee care cuprind colectii de arta, pictura, arte decorative, antropologie, istorie, arheologie, istoria tehnologiei si stiinte naturale. Orasul se afla aproape de Muntii Fagarasului - o destinatie importanta pentru drumetii - si de statiunea Paltinis - o destinatie pentru sporturile de iarna. In zona sunt multe biserici fortificate construite de colonistii sasi.

Orasul Sibiu se afla in apropierea Muntilor Fagaras (cca. 20km), a Muntilor Cindrel (cca. 12km) si a Muntilor Lotrului (cca. 15km), care marginesc depresiunea in partea de sud-vest. Orasul Sibiu se intinde actualmente pe o suprafata de 12164 ha. In nord si est, teritoriul municipiului Sibiu este delimitat de Podisul Tarnavelor, care coboara pana deasupra Vaii Cibinului, prin Dealul Gusteritei. Ca repere cartografice localitatea se situeaza la 45°47′ latitudine nordica (in linie cu Lyon) si 24°05′ longitudine estica (aproximativ in linie cu Atena). Altitudinea fata de nivelul marii variaza intre 415m in Orasul de Jos si 431m in Orasul de Sus.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sibiul centru cultural economic paltinis gusterita rin-mosela oras
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1110 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013515 (s)