News Flash:

Palatul D'Anna Viaro Martinengo Volpi di Misurata din Venetia - FOTO

3 Ianuarie 2017
450 Vizualizari | 0 Comentarii
Palatul D'anna Viaro Martinengo Volpi di Misurata, cunoscut, de asemenea, ca Palatul Talenti D'Anna Volpi, este un palat din Venetia, situat in sestiere San Marco, cu vedere la partea stanga a Canal Grande, intre Palatul Tron si Casa Marinoni si vizavi de Palatul Donà della Trezza.
Aceasta cladire a trecut in proprietatea mai multor familii in decursul istoriei sale. Construit la inceputul secolului al XVI-lea de catre familia Talenti, palatul a trecut in curand la familia de origine flamanda D'Anna, care l-a vandut la mijlocul secolului al XVII-lea familiei nobiliare venetiene Viaro. In secolul al XVIII-lea a trecut la familiile Foscarini si apoi Martinengo, in timp ce in secolul al XIX-lea a devenit proprietatea contelui Giovanni Conti, care dupa moartea sa a dispus sa devina azil de batrani. In 1917, in cele din urma, a devenit proprietar antreprenorul Giuseppe Volpi, care in 1925 a primit titlul de conte de Misurata.
La o prima vedere, fatada cladirii pare a fi impartita in patru sectiuni cu doua tipuri structurale alternante, dar la o privire mai atenta se observa ca prima sectiune de pe stanga a fost legata de cladirea existenta la un moment ulterior.
Palatul a fost construit initial in stil renascentist in forme care sunt comune pentru multe alte palate ale orasului lagunar. Parterul din piatra are un portal central catre apa si o inaltime de tip mezanin cu mult mai mare decat norma. Cladirea dispune de un etaj principal cu o deschidere monofora centrala rotunda, o cornisa superioara si un singur balcon; partile laterale contin cate o pereche de ferestre monofore cu un singur balcon, intercalate de o stema nobiliara in relief. Fatada se incheie cu mezanin, cu ferestre patrate care sunt pozitionate deasupra fiecareia dintre ferestrele de mai jos; etajul principal si mansarda de la mezanin sunt impartite de o cornisa marcapiano.
Partea din palat care a fost ulterior inglobata, "a patra" de la stanga, urmeaza aproape fidel fatada centrala a corpului cladirii, cu diferenta ca prezinta doua portale catre apa si doar doua ferestre la mansarda de la mezanin.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Palatul_DAnna_Viaro_Martinengo_Volpi_di_Misurata1.JPG
venetia san marco canal grande palatul tron casa marinoni viaro balcon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025621 (s)