News Flash:

Parcul de distractii Prater - Austria

9 Iulie 2012
2633 Vizualizari | 0 Comentarii
Prater Austria

Spui Prater si imediat iti apare in minte imaginea parcului de distractii prin excelenta, parcul-tip, prototipul genului - o lume multicolora, galagioasa, unde masinute vajaie pe sine deasupra capului tau, caluseii se rotesc in ritmul unei muzici naïve, fanfara canta, copiii chiuie, vanzatorii isi striga marfa si toata lumea se distreza, vrand-nevrand, luata de valul freneziei, sub luminile miilor de beculete colorate.

In realitate, Prater - Wiener Prater - e un mare parc vienez, cu alei si verdeata - asa ca Herastraul bucurestean sau Copoul Iasiului-, doar un colt al sau fiind ocupat de Wurstelprater - parcul de distractii propriu zis, acela cu calusei, roata, casa groazei etc.- lumea colorata si zgomotoasa evocata mai sus.

Amestecul de "aventura, traditie si farmec vienez" - asa suna o descriere in stil publicitar, de pe site-ul parcului, isi face si azi efectul intocmai cum si-l facea si in urma cu peste un secol, Wurstelprater fiind unul dintre cele mai vechi parcuri de distractii din Europa si din lume.

Proprietate particulara (a unei familii numite de Prato) in secolul al XII-lea, apoi teren de vanatoare al imparatilor Austriei, Wiener Prater a fost deschis publicului in 1766, in vremea domniei imparatului Josef al II-lea. Cum, odata cu accesul publicului larg, s-a permis si deschiderea de cafenele si restaurante, asemenea stabilimente au aparut cu duiumul si au atras imediat o multime de vienezi dornici sa se bucure, in timpul liber, de o "iesire" realxanta, intr-un loc frumos si atat de convenabil situat, aproape de capitala.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prater prototipul genului lume multicolora wiener prater
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018461 (s)