News Flash:

Parcul National Calimani - Muntii Calimani

7 Martie 2012
3473 Vizualizari | 0 Comentarii
Parcul National Calimani

Situat in Muntii Calimani, Parcul National Calimani este unic in Europa si in lume, fiind considerat atipic din punct de vedere al climei si reliefului, al peisajului, florei si faunei. Parcul se afla in regiunea vulcanica cea mai importanta din tara si include cel mai mare crater vulcanic din Romania cu un diametru de circa 10 km (stins in prezent), si are o suprafata totala de 24.041 ha.

Parcul National Calimani cuprinde urmatoarele zone: Rezervatia stiintifica de Jnepenis cu Pinus cembra, Rezervatia Lacul Iezer, Rezervatia geologica 12 Apostoli.

Flora este reprezentata prin peste 800 de specii de plante vasculare, la care se adauga un numar impresionant de specii de licheni, muschi si ciuperci, iar fauna este reprezentata prin zambrii, jnepeni, cocosi de mesteacan, lup, urs, ras. Aici traiesc peste 100 de specii de pasari sedentare si migratoare si numeroasele specii de insecte, printre care si croitorul alpin, specie protejata la nivel european.

In zona Parcului National Calimani Sud, versantii cu inclinatii de peste 30 de grade reprezinta din totalul suprafetelor procentul de 77,6 %, cu o expunere accentuata la eroziunea solurilor. Pozitionat in partea de nord, nord-est a Carpatilor Orientali, Parcul National Calimani completeaza gama de oferte turistice a unei zone mult mai intinse. Este vorba de Depresiunea Dornelor, situata in partea de nord, zonele fluxului turistic cultural istoric din Bucovina, statiunea Borsec si defileul Muresului situate in partea de est, respectiv in sudul Muntilor Calimani.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

crater vulcanic suprafata totala flora fauna croitorul alpin
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2310 viz    0 com
2330 viz    0 com
3958 viz    0 com
2544 viz    0 com
2767 viz    0 com
3876 viz    0 com

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 24 queries | Mysql time :0.021051 (s)