News Flash:

Parcul National Cheile Nerei-Beusnita

7 Ianuarie 2012
5162 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7228 RON (0.0000)
USD: 4.1899 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Parcul National Cheile Nerei Beusnita
Localizare

Parcul National Cheile Nerei – Beusnita este situat la limita sud-vestica a tarii, in sudul Muntilor Aninei, in judetul Caras – Severin. Cuprinde o zona carstica pe cursul mijlociu al raului Nera care constituie si coloana vertebrala a Parcului.

Parcul National Cheile Nerei – Beusnita are o suprafata totala de 36758 ha.

LIMITA NORDICA

Porneste din dealul Talva Mica (borna silvica 12 din UP V , OS Oravita ), trece peste varful Talva Mare (853,3 m), pe interfluviul ce desparte bazinul Oravitei (V3.10a.1) de cel al Jitinului, apoi coboara in drumul national DN 57 B in borna silvica 54 din UP V, OS Oravita, pentru a ocoli pe la sud sanatoriul Marila pe limita fondului forestier, prin bornele silvice 49 si 36 din acelasi UP, prin bornele silvice 49 si 36 din acelasi UP. De aici se continua pana pe drum la borna silvica 44 din UP III, OS Anina, de unde se indreapta spre sud pana in borna silvica 43. De aici continua pe Cracu Ocnarului, prin borna silvica 36 si pe Dealul Ocnarului, apoi pe Vartoapele lui Matei pana la borna silvica 23, unde trece pe limita fondului forestier, pe care coboara in Valea Minisului (VI-1.7) in borna silvica 15 din UP II, OS Anina. Urmeaza in aval valea Minisului pe malul stang pana in borna silvica 81 din UP III, OS Anina, de unde urmareste limita fondului forestier prin bornele 77,76,76 din aceeasi unitate de productie, pe la sud de localitatea Steierdorf, trece pe malul stang al paraului Steier (VI 1.7.a) in borna silvica 129 si coboara pana la confluenta cu valea Minisului. De la confluenta urca pana pe Dealul Frumos (832,2m), care desparte bazinele hidrografice ale Minisului si Steierului si merge pe culme prin dealul Zabal pe interfluviul ce desparte bazinul Minisului de bazinele paraielor Buhu si Poneasa (VI-1.7.1.) pana la confluenta Poneasca/Minis (borna silvica 218 din UP II, OS Bozovici).

LIMITA ESTICA

Porneste de la confluenta Poneasca/Minis si continua in aval pe malul stang al Minisului pana la confluenta cu Valceaua Maraetilor, urca pe Dealul Padizelu Mare (546,6 m), continua pe Dealul Brezaricea si coboara la confluenta Paraului Lighidia (VI-1.7.3) cu un afluent de stanga al acestuia (borna silvica 61 din UP II, OS Bozovici). Urca pe culmea Agrisului si apoi coboara in paraul Agris (VI-1.9) la confluenta acestuia cu Ogasul Streneac, pentru a continua pe un aliniament de culmi format din Dealul Streneacului (765 m), Talva Mare, Talva Curmaturii, Poiana Gorunet, Poiana Braniste, Zmuta Mare, traversand Valea Lapusnicului (VI-1.12) pe la confluenta sa cu paraul ce izvoraste de sub Varful Talvei (791,70 m), apoi pe paraul Moceris (VI-1.12) pe la confluenta sa cu Ogasul Fetei Mari, de unde urca in varful Zmuta Mare (506 m). De aici coboara in Paraul Ducin (VI-1.12a), pe care il urmeaza pe malul stang pana la confluenta cu Paraul Docinoiu. Coboara pe malul stang al Ducinului pana la confluenta sa cu Ogasul Odailor, de unde urca in Varful Odailor (537,6 m). Din acest varf coboara pana la borna silvica 12 sin UP I, OS Bozovici, continuand pe malul stang al Ogasului Bazacan si de la confluenta pe malul stang al vailor Ducin si Nerei pana la confluenta Nerei cu Valea Bucevii.

LIMITA SUDICA

Urmeaza Vaile Bucevii si Cremenita (VI-1.14.1) pe malul drept al acestora, apoi urmeaza Paraul Boistea de pe malul drept pana la confluenta acestuia cu Valea Runcii, pe care o urmeaza pana la obarstia sa, unde trece pe limita fondului forestier, in borna silvica 242 din UP III, OS Sasca Montana, pana la borna silvica 253 din acelasi UP.

LIMITA VESTICA

Porneste de pe la est de localitatea Carbunari si Stinapari din borna silvica 253 din UP III, OS Sasca Montana si continua pe limita fondului forestier pana la borna silvica 233 din UP IV, OS Sasca Montana. De aici pe Cracul Baltan, prin Vf. Cioca Inalta (593,1m) pe la est Sasca Romana, pana ajunge la Valea Nerei la confluenta acesteia cu paraul al carui versant vestic este Cracul Miscu. Urca pe Valea Nerei pana la borna silvica 203 din UP I, OS Sasca Montana confluenta cu Paraul Beiu (VI-1.15), de aici pe malul drept al Ogasului Chichireagul Mare (VI-1.15.1) pana la borna silvica 15 din aceeasi unitate de productie, iar de aici merge prin limita fondului forestier pana la Paraul Vicinic prin bornele 195, 199, 198, OS Oravita. Urca pe o culme secundara a carei cota maxima este de 401,6 m, iar de aici panala est de localitatea Oravita merge pe limita fondului forestier prin bornele 143, 137, 120, 357, 77, 74 din acelasi UP V, OS Oravita. Ocoleste pe limita fondului forestier, ajungand in borna silvica 8 de unde urca in varful Talva Mica (borna silvica 12 din UP V, Valea Oravita, OS Oravita).

Acces

In interiorul Parcului se poate ajunge pe urmatoarele drumuri judetene si comunale:

• Resita – Oravita – Sasca Montana
• Resita – Oravita – Anina – Bozovici
• Resita – Anina – Bozovici
• Bozovici – Şopotu Nou – Carbunari
• Baile Herculane – Bozovici
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

localizare limita nordica talva mica limita estica limita sudica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1012 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018919 (s)