News Flash:

Parcul National Muntii Rodnei

4 Februarie 2012
2402 Vizualizari | 0 Comentarii

Parcul National Muntii Rodnei este situat in zona centrala a Muntilor Rodnei si este desemnat international ca Rezervatie a Biosferei de catre Comitetul UNESCO "Omul si Biosfera Parcul National Muntii Rodnei este creat pe baza unei foste rezervatii floristice si faunistice. Rezervatia are numeroase circuri glaciare si lacuri (Pietrosul, Buhaescu, Lala, Izvorul Bistritei), o parte din lacuri fiind populate cu pastrav indigen.

Accesul se face in principal din DN 18, Vatra Dornei - Borsa. Din punct de vedere administrativ parcul se intinde in judetele Maramures, Bistrita-Nasaud si Suceava.

Flora alpina este bine reprezentata, mai ales prin prezenta a numeroase specii endemice sau rare cum ar fi: floarea de colt, gentiana galbena, anghelina, gusa porumbelului, branca ursului. Pe crestele subalpine creste zimbrul si tisa, specii forestiere rare, precum si smirdarul si jneapanul, care ocupa peste 30% din zona subalpina.
Fauna este reprezentata de: capra neagra, cerbul carpatin, capriorul, mistretul, ursul, lupul, rasul, jderul de copac, etc. Ursul brun, cerbul carpatin, cocosul de mesteacan, cocosul de munte, acvila si marmota sunt ocrotite de lege.

Pentru pasari sunt reprezentative in acest parc speciile de talie mare, precum cocosul de mesteacan, cocosul de munte, acvila de munte etc.

Pe langa obiectivele turistice naturale, obiecivele turistice de ordin social-economic se gasesc concentrate in localitatile de pe vaile ce incadreaza Muntii Rodnei. Astfel, pe valea Somesului Mare se afla statiunea balneoclimaterica Sangeorz Bai, localitatile Maieru, Anies, Rodna.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

muntilor rodnei circuri glaciare lacuri accesul flora alpina fauna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2380 viz    0 com
2125 viz    0 com
2166 viz    0 com
1860 viz    0 com
2404 viz    0 com
2442 viz    0 com
1878 viz    0 com
1411 viz    0 com

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 26 queries | Mysql time :0.023041 (s)