News Flash:

Parcul National Muntii Rodnei

4 Februarie 2012
2551 Vizualizari | 0 Comentarii

Parcul National Muntii Rodnei este situat in zona centrala a Muntilor Rodnei si este desemnat international ca Rezervatie a Biosferei de catre Comitetul UNESCO "Omul si Biosfera Parcul National Muntii Rodnei este creat pe baza unei foste rezervatii floristice si faunistice. Rezervatia are numeroase circuri glaciare si lacuri (Pietrosul, Buhaescu, Lala, Izvorul Bistritei), o parte din lacuri fiind populate cu pastrav indigen.

Accesul se face in principal din DN 18, Vatra Dornei - Borsa. Din punct de vedere administrativ parcul se intinde in judetele Maramures, Bistrita-Nasaud si Suceava.

Flora alpina este bine reprezentata, mai ales prin prezenta a numeroase specii endemice sau rare cum ar fi: floarea de colt, gentiana galbena, anghelina, gusa porumbelului, branca ursului. Pe crestele subalpine creste zimbrul si tisa, specii forestiere rare, precum si smirdarul si jneapanul, care ocupa peste 30% din zona subalpina.
Fauna este reprezentata de: capra neagra, cerbul carpatin, capriorul, mistretul, ursul, lupul, rasul, jderul de copac, etc. Ursul brun, cerbul carpatin, cocosul de mesteacan, cocosul de munte, acvila si marmota sunt ocrotite de lege.

Pentru pasari sunt reprezentative in acest parc speciile de talie mare, precum cocosul de mesteacan, cocosul de munte, acvila de munte etc.

Pe langa obiectivele turistice naturale, obiecivele turistice de ordin social-economic se gasesc concentrate in localitatile de pe vaile ce incadreaza Muntii Rodnei. Astfel, pe valea Somesului Mare se afla statiunea balneoclimaterica Sangeorz Bai, localitatile Maieru, Anies, Rodna.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

muntilor rodnei circuri glaciare lacuri accesul flora alpina fauna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2937 viz    0 com
2333 viz    0 com
2364 viz    0 com
1977 viz    0 com
2564 viz    0 com
2607 viz    0 com
2051 viz    0 com
1541 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027325 (s)