News Flash:

Pastele in Grecia: traditii religioase si delicii culinare

20 Martie 2012
1870 Vizualizari | 0 Comentarii

Daca nu ati vizitat pana acum Grecia si aveti cateva zile libere luna viitoare, Sfintele Sarbatori sunt o ocazie ideala de a face cunostinta cu poporul elen. Preturile sunt de la 130 de euro in sus.

Pentru greci, Pastele este cea mai importanta sarbatoare din an, iar elenii chiar respecta traditiile. Iata de ce, daca vizitati Grecia de inviere, veti avea prilejul nu numai de a manca bine si a va delecta cu peisaje superbe, ci si de a cunoaste spiritul poporului elen.

Prima decizie pe care trebuie s-o luati atunci cand va planificati calatoria este daca alegeti transportul cu autocarul, cu avionul sau cu masina personala. Cea mai scumpa varianta este, evident, zborul cu avionul, insa si cea mai comoda. Astfel, de exemplu, un sejur de cinci nopti cu demipensiune pe insula Rhodos, la hotelul de 3 stele Lomeniz, ajunge la 370 de euro de persoana, daca preferati zborul cu avionul Tarom, conform ofertei Eximtur.

Mai ieftin cu autocarul

insa, daca alegeti un circuit cu autocarul, veti vedea localitatile Serres, Atena, Peloponez, Kalambaka si Paralia-Katerini, in opt zile, la un pret de 359 de euro de turist. Cazarea se face la hoteluri de trei stele, cu mic dejun inclus, in oferta Elysse Turism.

Multe dintre pachete au incluse si excursii fie la Olimp, fie la manastirea Meteora, fie tururi ale oraselor.

Delicatese grecesti


De obicei, cina speciala de Paste nu este inclusa in pretul total al pachetului, astfel incat pregatiti-va sa scoateti din buzunar inca 20-25 de euro pentru a degusta bunatatile pregatite de localnici. La fel ca si noi, elenii mananca friptura de miel in ziua de inviere, insa in unele localitati, carnea este gatita chiar in piata centrala, in timp ce oamenii se bucura, canta, danseaza, mananca si beau.

Mai degraba la taverna decat la hotel


Masa traditionala de Paste mai cuprinde, pe langa friptura de miel, kokoretsi, un fel de drob pe intelesul nostru, ce consta din carne de miel si organe marinate in lamaie, ulei de masline si oregano, cu sare si piper. De asemenea, grecii pun pe masa oua rosii pe care le ciocnesc, cozonac, precum si o placinta speciala cu branza dulce, numita kalitsounia. Şi, bineinteles, toate aceste bucate sunt stropite din belsug cu vin. Cand mergeti in Grecia, este de preferat sa va limitati la micul dejun luat la hotel, pentru a putea savura mancarurile gatite la taverne, alaturi de atmosfera specifica de distractie.

Vizita la Athos

Barbatii pot vizita Sfantul Munte Athos, unde femeile nu au acces. Pentru a putea intra, turistii trebuie sa cumpere permisul special, Diamonitirion, care costa 25 de euro. Dupa ce va cazati in Ouranopolis, cea mai apropiata localitate, va continuati drumul la manastiri, unde va puteti petrece noaptea de inviere.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

sejur
delicatese grecesti ouranopolis inviere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0723 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014457 (s)