News Flash:

Paul Bocuse, “parintele” gastronomiei franceze moderne, a murit

21 Ianuarie 2018
180 Vizualizari | 0 Comentarii

Legendarul chef francez Paul Bocuse, care a primit titlul de „cel mai bun bucatar profesionist al secolului”, a murit la 91 de ani, dupa ce a suferit de Parkinson timp de mai multi ani.

Bocuse a murit in restaurantul sau celebru aflat in apropiere de Lyon, potrivit unui chef din aceasta zona, care este apropiat familiei acestuia, relateaza news.ro, citand AFP.

Paul Bocuse a devenit celebru in anii 1970 propunand „bucataria noua” („nouvelle cuisine”), o modalitate mai sanatoasa de a gati.

Restaurantul sau, L’Auberge du Pont de Collonges, a primit trei stele Michelin, din 1965.

Gault-Millau, ghidul rival al Michelin, l-a numit in 1989 pe Bocuse „cel mai bun bucatar profesionist al secolului”. Paul Bocuse a primit acelasi titlu, in 2011, de la Culinary Institute of America.

Gerard Collomb, care a fost primar in Lyon timp de 16 ani, a scris pe platforma de socializare Twitter: „Paul Bocuse a murit. Gastronomia este in doliu”.

„Domnul Paul a fost Franta. Simplitate si generozitate. Excelenta si arta de a trai. Papa gastronomilor ne-a parasit. Fie ca bucatarii nostri, in Lyon, precum si in cele patru puncte cardinale ale lumii, sa cultive pentru mult timp fructele pasiunii sale”, a adaugat Gerard Collomb.

Ce a patit o vedeta de la noi dupa ce a mancat gustarea din avionul unei companii aviatice: „Acasa am constatat ca eram plina”

Laurette a avut parte de o experienta neplacuta in timpul unui zbor cu avionul. Modelul a povestit pe o retea de socializare ca gustarea oferita in avion de o companie aviatica a fost expirata de doua zile. Mai mult, Laurette spune ca a consumat acel sandwich, iar la scurt timp, s-a ales cu urticarie.

„Oare cum o fii sa mananci gustarea din avion, gen un “sandwich “ca na .....ai platit un bilet si gustarea este inclusa in pretul biletului sau ma rog din plictiseala sa mai treaca timpul , pana la destinatie .Bun nimic de zis , insa dupa ce il mananci ,auzi in spatele tau o domnisoara bruneta care tipa ...ca sandwiciul este expirat de 2 zile , lumea manca ca na.......ma uit si eu pe ambalaj si DA era expirat .Ajung acasa si ce sa vezi , ma mananca rau pielea , ma dezbrac si constat ca sunt plina de URTICARIE ( blande) asta este ce sa fac ma scarpin ....”, a scris Laurette, pe contul sau de Instagram.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

chef paul bocuse bucatar profesionist parkinson restaurantul celebru
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0925 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025968 (s)