News Flash:

Pe urmele branzeturilor din Normandia - FOTO

12 Iulie 2012
2137 Vizualizari | 0 Comentarii
Pe urmele branzeturilor din Normandia
Francezii au o sfanta treime culinara pe care o respecta si care ii fac cunoscuti in intreaga lume: painea, branza si vinul. Una din zonele pe care vi le propunem sa le exploram intr-un traseu istorico-gastronomic este regiunea Normadia.

Cunoscuta in istorie ca regiunea de unde a plecat cuceritorul Angliei saxone, ducele William in 1066, sau locul ales de aliati in Al Doilea Razboi Mondial ca sa debarce si sa deschida un nou front in Europa, Normandia ascunde in vaile luxuriante si inverzite sate ce pazesc cu grija standardele de productie ale legendarelor branzeturi. Printre aceste mici localitati, cunoscute mai degraba ca brand decat ca asezari, se numara Camembert, picantul Livarot, cremosul Pont l’Eveque (un sortiment vechi din secolul al XIII-lea) si Neufchatel din Bray.

In Camembert exista un centru de expozitii in onoarea produselor locale, cu o fatada care seamana foarte bine cu cutia rotunda de lemn in care se pastreaza de obicei branzeturile. In apropiere se gaseste statuia Mariei Harel, care potrivit traditiei locale, a perfectionat reteta in 1791, chiar in perioada tulbure a celebrei Revolutii Franceze.

Nu uitati de orasele istorice din zona care au multe povesti sa va spune, iar pe drumul dintre acestea veti putea remarca vacile Normandiei, cu parul lucios care pasc printre livezile de meri

Bine de stiut

Traseul in aceasta zona ar putea sa dureze cel putin 3 zile. recomandarea vine tocmai in ideea de a putea sa va bucurati de atractiile pe care zona o ofera: degustarea branzeturilor chiar acolo unde sunt produse sau a cidrului de mere, delicios, dar cam tare, ce se vinde adesea chiar de la presa.

Pentru a fi mai aproape de intreaga zona puteti innopta la Caen, Rouen si Lisieux, care sunt foarte aproape de satele in care se produc branzeturile.  Oricum in aceste orase mai mari veti putea gasi locuri in care sa savurati delicatesele locale. Nu ratati intre ele confiture de lait, lapte batut cu o aroma dulce acisoara – varianta locala a faimosului dulce de leche.

Daca va ganditi sa urmati acest traseu ar fi bine sa evitati iulie si august cand drumurile sunt mai aglomerate. tineti minte ca 14 iulie e Ziua Frantei.

Pentru a echilibra consistenta branzeturilor si a celorlalte preparate lactate, urmati sfatul localnicilor si dregeti-va cu un pahar de calvados (un digestiv care se bea intre felurile de mancare). Plinbandu-va prin aceste orasele este imposibil sa nu intalniti un targ local. Vizitati unul si alegeti-va bucatele necesare celui mai bun picnic pe care il veti avea: paine de tara, branzeturi de Normandia, pateuri locale si fructe proaspete – in special mere.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Pe_urmele_branzeturilor_din_Normandia_9
francezii istorico-gastronomic regiunea normadia ducele william
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1022 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013200 (s)